VVV-Venlo overwintert als koploper

17 december 2016, 9:35

VVV-Venlo gaat halverwege het seizoen aan kop in de Jupiler League. - Foto: KNVB Media

VVV-Venlo heeft zich vrijdagavond gekroond tot 'winterkampioen'. De Venlonaren wonnen op eigen veld met 1-0 van FC Eindhoven en sluiten 2016 daardoor af als koploper van de Jupiler League.

Joey Sleegers was de gevierde man in het Seacon Stadion. De middenvelder schoot VVV in de 65ste minuut naar de overwinning. De thuisploeg speelde toen al twintig minuten met een man meer, omdat FC Eindhoven-middenvelder Fries Deschilder vlak voor rust een rode kaart kreeg en de kleedkamer kon opzoeken.

Jong Ajax

VVV gaat in de Jupiler League aan kop met 41 punten uit 19 duels. De naaste belager van de Limburgers is Jong Ajax. De Amsterdamse beloftenploeg won vrijdagavond met 4-2 van Helmond Sport. In Brabant zette Terry Lartey Sanniez de thuisploeg door een eigen doelpunt nog op voorsprong, maar daarna trok Ajax via doelpunten van Justin Kluivert, Devayo Zeefuik en Damil Dankerlui het initiatief naar zich toe. In de slotfase deed Tije ten Den iets terug namens Helmond Sport, maar het laatste woord was aan Noussair Mazraoui van Jong Ajax.

Rangllijst Rangllijst Bekijk de actuele stand van zaken in de Jupiler League.

De Graafschap

2016 werd voor De Graafschap een rampjaar. De Achterhoekers degradeerden uit de Eredivisie en ook in de Jupiler League draait het moeizaam bij de ploeg uit Doetinchem. Het leidde twee weken geleden tot het vertrek van clubicoon Jan Vreman als hoofdtrainer. 2017 moet onder zijn opvolger Henk de Jong het jaar van de wederopstanding worden. Vrijdag werd daar een eerste aanzet toe gegeven. Op eigen veld wonnen de Superboeren met 4-1 van Almere City FC.

De Graafschap kwam al na dertien minuten op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Dean Koolhof. Youssef El Jebli verdubbelde nog voor rust de marge. Lange tijd leek het bij de twee treffers te blijven, maar in de slotfase van het duel werden de supporters nog getrakteerd op een toegift. Clubtopscorer Piotr Parzyszek tekende voor de 3-0, waarna Ricky ten Voorde iets terugdeed namens Almere City. Marc Diemers bepaalde de eindstand op 4-1.

Resultaten Resultaten Bekijk de uitslagen van de 19de speelronde.