Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feest bij Helmond Sport na bereiken play-offs

KNVB Media
KNVB Media
10 december 2016, 7:09

De bronzen stier ging deze periode naar VVV-Venlo, maar de Helmonders verzekerden zich wel van play-offs. - Foto: KNVB Media

Feest bij Helmond Sport! Hoewel de ploeg vrijdagavond de tweede periodetitel in de Jupiler League aan VVV-Venlo moest laten, verzekerden de Brabanders zich toch van de play-offs aan het eind van het seizoen.

Omdat de Limburgers de eerste periode ook al hadden gewonnen, weten de Brabanders dat ze na de reguliere competitie een gooi mogen doen naar promotie naar de Eredivisie.

Het team van trainer Roy Hendriksen kwam bij FC Den Bosch in de tweede helft met 1-0 achter na een goal van Arda Havar, en toen leek het er even slecht uit te zien. Maar Gillian Justiana zorgde daarna alsnog voor de gelijkmaker (1-1), waarna duidelijk werd dat de play-offs gehaald waren.

Geen periodetitel

Een periodetitel zat er echter niet in voor Helmond, omdat VVV-Venlo zijn uitwedstrijd bij FC Emmen wist te winnen (1-2). Via Johnathan Opoku kwamen de gasten op voorsprong, waarna Torino Hunte de marge verdubbelde. Tim Siekman deed nog wat terug, maar verder kwamen de Drentenaren niet.

Zo pakte VVV de tweede periodetitel. De Venlonaren waren overigens al eerder zeker van de play-offs, omdat de winnaar van de eerste periodetitel – Jong PSV – niet kan promoveren en VVV als nummer twee die prijs overnam.

Moeilijk

Twee ploegen die vooraf als kanshebber voor de bovenste plaatsen werden getipt, hebben het dit seizoen vooralsnog opmerkelijk moeilijk. Zowel De Graafschap als NAC ging vrijdag opnieuw hard onderuit.

Het ontslag van trainer Jan Vreman heeft nog niet geleid tot een ommekeer bij het team dat momenteel zestiende staat. De Doetinchemmers, vorig seizoen nog spelend in de Eredivisie, gingen bij MVV tenonder. Thomas Verheydt maakte uit een strafschop de openingstreffer voor de Limburgers, waarna Kelechi Nwakali er in de slotfase 2-0 van maakte.

— Ook NAC Breda heeft een moeilijk seizoen.

NAC kreeg een nog hardere dreun te verwerken. Op bezoek bij provinciegenoot FC Eindhoven kregen de Bradanaars een flink pak slaag (6-2). Bij rust leidde de thuisploeg al met 3-1, door goals van Jinty Caenepeel, Mart Lieder en de Braziliaan Alemao. Alleen Cyriel Dessers wist iets terug te doen. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Dario Van den Buijs, Caenepeel en Rai Vloet maakten het sextet goals vol. Robbie Haemhouts wist tussendoor tegen te scoren.

Spectaculair

Het was sowieso een spectaculaire speelronde in de Jupiler League vrijdagavond, want ook FC Volendam en Almere City wisten een half dozijn doelpunten te maken in hun ontmoetingen.

In de uitwedstrijd bij Achilles’29 waren de Noord-Hollanders behoorlijk op dreef (0-6). Kevin van Kippersluis was de grote man bij de Volendammers door drie maal te scoren. Ook zijn ploeggenoten Kevin Visser, Kees Kwakman en Henny Schilder troffen doel in het duel dat de Groesbekers met negen man beëindigen door rode kaarten voor Freek Thhone (eerste helft) en Niek Versteege.

Almere City liet RKC Waalwijk kansloos (6-2). Sherjill MacDonald, Rick ten Voorde (twee), Soufyan Ahannach, Gaston Salasiwa en Silvester van der Water scoorden namens de thuisploeg. Roel van de Sande en Pieter Langedijk deden dat namens de gasten.

Jong Ajax-Jong PSV

— Kaj Sierhuis.

De wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong PSV werd in het voordeel van de Amsterdammers beslist (1-0). Na enkele goede kansen voor de Brabantse talenten (waaronder de grootste voor Pablo Rosario, die alleen voor keeper Tim Krul kwam maar naast schoot) was het uiteindelijk Oranje Onder 19-speler Kaj Sierhuis die de thuisploeg naar de winst kopte en zo voor een mooie ontlading zorgde.

Daarmee staan de jonge Amsterdammers nog steeds op de tweede plaats, achter koploper VVV-Venlo. Jong PSV, eerder dit seizoen nog een tijd bovenaan, is door de nederlaag op Sportpark De Toekomst inmiddels teruggezakt naar de zesde positie in de Jupiler League.

Uitslagen Uitslagen Bekijk alle uitslagen in de Jupiler League.

Stand Stand Bekijk de stand in de Jupiler League.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen