Boere kwelt De Graafschap, eerste doelpunt Kluivert

3 december 2016, 9:22

Trainer Jan Vreman zakt steeds verder weg met De Graafschap. - Foto: KNVB Media

Tom Boere was vrijdagavond de grote kwelgeest van De Graafschap. De spits van FC Oss, tevens topscorer in de Jupiler League, werkte in Doetinchem drie ballen tegen de touwen. Mede door zijn inbreng wonnen de Brabanders met 5-3.

De Graafschap heeft het dit seizoen moeilijk in de Jupiler League. De Achterhoekers degradeerden vorig seizoen uit de Eredivisie en staan deze jaargang op een teleurstellende 16de plaats op het tweede niveau. Tegen FC Oss hoopte de ploeg van trainer Jan Vreman het blazoen op te poetsen, maar van dat alles kwam weinig terecht.

Al na vier minuten opende Fatih Kamaçi de score voor de Ossenaren. Justin Mathieu maakte in de 28ste minuut de 0-2. Piotr Parzyszek zorgde voor nieuwe hoop bij De Graafschap door de aansluitingstreffer te maken, maar daarna kreeg Tom Boere het op zijn heupen. In de blessuretijd van de eerste helft maakte de spits vanaf de strafschopstip de 1-3. Vlak na rust tekende hij ook voor de vierde Osse treffer. Via Parzyszek en Alexander Bannink deed De Graafschap nog iets terug, maar het slotakkoord was voor 'Man van de Wedstrijd' Tom Boere, 3-5.

Kluivert scoort

Justin Kluivert maakte zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.

De laatste keer dat de naam Kluivert in het betaald voetbal in Nederland op het scorebord prijkte, dateerde van 18 maart 2007. PSV verloor die dag met 5-1 van Ajax. Het enige doelpunt namens de Eindhovenaren kwam van Patrick Kluivert. Bijna tien jaar later staat de naam Kluivert opnieuw het scoreformulier, nu bij SC Cambuur tegen Jong Ajax. Justin Kluivert, de zoon van ex-international Patrick, nam daar de 1-3 voor zijn rekening. De 17-jarige aanvaller van de Amsterdammers miste in eerste instantie een strafschop, maar in de rebound schoot hij de bal alsnog binnen.

Dat de Amsterdamse beloftenploeg uiteindelijk met 1-3 won in Leeuwarden, was opmerkelijk. Tien minuten voor tijd stond Cambuur immers nog op voorsprong dankzij een treffer van Jerge Hoefdraad. Door doelpunten van Frenkie de Jong en Pelle Clement in de 81ste en 82ste minuut draaide Jong Ajax de rollen in een mum van tijd de rollen om, waarna Kluivert definitief het vonnis velde over de Friezen.

Puntverlies koploper

Koploper VVV-Venlo liet kansen liggen om verder uit te lopen op achtervolger MVV. De Maastrichtenaren verloren met 2-0 van RKC Waalwijk, terwijl VVV zelf niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Telstar. En dat terwijl De Witte Leeuwen uit Velsen vanaf de 17de minuut met een man minder speelden, na een rode kaart voor doelman Wesley Zonneveld. Ondanks het puntverlies blijft VVV de nummer één in de Jupiler League.