VVV-Venlo verovert koppositie in Jupiler League

29 november 2016, 10:21

In De Koel won VVV-Venlo met 4-0 van RKC Waalwijk. - Foto: KNVB Media

De koppositie van de Jupiler League blijft in Limburgse handen, maar is na de speelronde op maandag van VVV-Venlo. Maandagavond wonnen de Venlonaren met 4-0 van RKC Waalwijk en profiteerden zo optimaal van het gelijke spel van MVV Maastricht bij FC Emmen (0-0).

MVV Maastricht won afgelopen vrijdag nog overtuigend van FC Den Bosch (3-0), maar tegen FC Emmen kon het geen stempel drukken op de wedstrijd. De thuisploeg had zelfs de beste kansen op de overwinning, maar Mannes en Kallon lieten die in de tweede helft liggen.

Tom Boere

Heel wat voortvarender verging het VVV-Venlo, al bleef het lang spannend in De Koel. Danny Post opende na 18 minuten de score, maar pas in het laatste kwart werd de wedstrijd beslist. Doelpunten van Ralf Seuntjens, Vito van Crooy en Jordan Opoku zorgden voor de 4-0 overwinning.

Onderin deden FC Den Bosch en FC Oss goede zaken. De Bosschenaren worstelden met Achilles '29, maar wonnen uiteindelijk voor het eerst in de Jupiler League van de ploeg uit Groesbeek; 2-1. FC Oss won knap van nummer vijf Jong PSV (2-4), onder meer door een benutte strafschop van Jupiler League-topscorer Tom Boere.

Jupiler League uitslagen Jupiler League uitslagen Bekijk alle uitslagen in de Jupiler League. Jupiler League stand Jupiler League stand Bekijk hier de huidige stand.