Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Verdeling Europese tickets Nederlandse clubs

KNVB Media
KNVB Media
29 mei 2017, 16:21

Feyenoord is als kampioen rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. - Foto: KNVB Media

Na de heroïsche 'remontada' van FC Utrecht tegen AZ zijn alle Nederlandse deelnemers aan de Europese clubcompetities bekend. Tijd voor een overzicht wanneer de clubs met hun Europese campagne starten.

Feyenoord

Feyenoord kwalificeerde zich met het kampioenschap van Nederland als een van de 22 ploegen rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. De eerste wedstrijd begint in de week van 12/13 september. De loting voor de groepsfase is op 24 augustus. Feyenoord zal zeer waarschijnlijk in pot 4 worden geplaatst. 

De vijf clubs die volgend seizoen de Nederlandse eer in Europa zullen verdedigen.

Ajax

Bijna had Ajax zich rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers strandden in de finale van de Europa League tegen Manchester United. Nu moet Ajax als nummer twee van de Eredivisie starten in de derde voorronde. Die begint in de week van 25 en 26 juli, de loting hiervoor is op 14 juli. Bij winst kan Ajax zich via de zware play-offs voegen bij Feyenoord in het hoofdtoernooi van de Champions League. Het is dan al wel zeker van de groepsfase van de Europa League. Bij verlies stroomt Ajax door naar de play-offs voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

Vitesse 

Vitesse vierde het 125-jarig bestaan met de eerste prijs uit de historie - de KNVB Beker. En de bekerwinnaar plaatst zich direct voor de groepsfase van de Europa League, die begint op 14 september. De loting is op 25 augustus.

Vitesse won de KNVB Beker door in de finale AZ met 2-0 te verslaan.

PSV

PSV zal als nummer drie startten in de derde voorronde van de Europa League. De Eindhovense ploeg moet op 27 juli aan de bak. Bij winst gaat PSV door naar de play-offs voor het hoofdtoernooi. PSV is in beide ronden geplaatst en ontloopt daarmee de op papier sterke tegenstanders. De loting is op 14 juli.

FC Utrecht

Het seizoen duurde voor FC Utrecht het langst en de selectie van Erik ten Hag moet als eerste weer aan de slag. De tweede voorronde van de Europa League start op 13 of 14 juli. FC Utrecht ziet op 19 juni welke tegenstander er uit de koker rolt.

Aanvoerder Willem Janssen viert de heroïsche zege op AZ met de FC Utrecht-supporters. 

Schema verdeling Europese tickets 2017/'18

ClubToernooiStartdatumLoting
FeyenoordHoofdtoernooi Champions League12/13 september24 augustus
AjaxDerde voorronde Champions League25/26 juli (return 1/2 augustus) 14 juli
VitesseHoofdtoernooi Europa League14 september25 augustus
PSVDerde vooronde Europa League27 juli (return 3 augustus)14 juli
FC UtrechtTweede voorronde Europa League13 juli (return 20 juli) 19 juni

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen