Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feyenoord gehuldigd op uitzinnige Coolsingel

KNVB Media
KNVB Media
15 mei 2017, 14:52

Als een dirigent zette Dirk Kuyt de Coolsingel naar zijn hand. - Foto: KNVB Media

Rotterdam krijgt geen genoeg van Feyenoord. Na het feest zondag in de De Kuip en overal in de stad, liep maandagmiddag de Coolsingel na achttien jaar eindelijk weer bomvol om de vijftiende landstitel te vieren.

Van alle tranen die de afgelopen dagen zijn gevloeid in Rotterdam, kun je van de Coolsingel weer een water maken. Dat begon zondag om 16.15 uur na het laatste fluitsignaal. En als de kampioenen op het bordes verschijnen, worden de ogen van de 130.0000 supporters weer vochtig. Een oud vrouwtje duwt haar rollator vooruit. Ze heeft een ballon aan het stuur bevestigd. 

Koning Kuyt dirigeert

Alles heeft ze meegemaakt: van Europa Cup 1 tot bijna-faillissement. En toch wil ze er weer bij zijn. "De emotie van de mensen raakt me meest", zegt aanvoerder Dirk Kuyt tegen de NOS-verslaggever. Als een dirigent zet hij de Coolsingel naar zijn hand. Hoewel hij eerst geen kans krijgt. 'Dirkie Kuyt olé, olé', zingt Het Legioen. Hun held was hij al, maar na zijn hattrick in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1) is Kuyt de ongekroonde koning van de stad, toch zeker van het deel bezuiden van de Maas. 

De Coolsingel liep na achttien jaar weer vol voor een kampioenschap van Feyenoord.

"Ssssssst," klinkt het van het bordes. De supporters hangen aan de lippen van de man die Feyenoord de afgelopen twee jaar bij de hand heeft genomen. Hij kwam terug voor de schaal en niets minder. Om ervoor te zorgen dat Feyenoorders uit alle windstreken weer een stukje rechter op gaan lopen. Ze klappen op het Viking-ritme van de IJsland-fans tijdens EURO 2016. Schreeuwen hem toe: 'Komen wij uit Rotterdam? Ken je dat niet horen dan.'

"Het bedwelmt me bijna", zegt Kuyt. De weg naar dit succes is intens geweest. Heeft mentaal het uiterste van hem gevraagd. Nu ligt de stad aan zijn voeten. Het is het allemaal waard geweest. Achttien jaar lang is het verdriet weggeslikt. En dat kom er nu uit, als tranen van vreugde.

Kuyt en Van Bronckhorst, de architecten van het vijftiende kampioenschap van Feyenoord.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen