Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Alle deelnemers play-offs in Eredivisie zijn bekend

KNVB Media
KNVB Media
14 mei 2017, 16:59

Ron Vlaar zal met AZ strijden om kwalificatie voor Europees voetbal. - Foto: KNVB Media

FC Utrecht, AZ, FC Groningen en SC Heerenveen hebben zich zondag op de laatste speeldag van de Eredivisie seizoen 2016/’17 geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. NEC en Roda JC moeten zich via de play-offs proberen te handhaven.

FC Groningen-trainer Ernest Faber.

Dat is de uitkomst van de zinderende ontknoping van de competitie. Vooral de plek in de play-offs van FC Groningen is een kleine verrassing.

De noorderlingen wisten te winnen bij FC Twente (3-5), dat zelf nog is uitgesloten van Europees voetbal, en zagen dat concurrent Heracles Almelo verloor bij Feyenoord (3-1).

Groningen ontmoet AZ

FC Groningen eindigde daarmee op de achtste plaats, voldoende voor de extra serie wedstrijden. De ploeg van trainer Ernest Faber speelt daarin eerst tegen AZ.

De andere tweestrijd gaat tussen FC Utrecht en SC Heerenveen. De winnaars van beide tweeluiken spelen vervolgens in een finale over twee duels tegen elkaar.

— Het schema voor de play-offs om Europees voetbal.

Teleurstelling was er daarentegen voor Roda JC en N.E.C., die zich via de play-offs moeten zien te handhaven in de Eredivisie. Vooral voor de Nijmegenaren waren de druiven zuur. De ploeg won zelf knap bij Heerenveen (0-2), maar zag Sparta ook bij Go Ahead Eagles winnen (1-3).

Geen stunt

De Kerkradenaren slaagden er niet in te stunten bij Vitesse. De ploeg uit Arnhem won met 3-0, waardoor de Limburgers eindigden als zeventiende. Roda moet het in de play-offs eerst opnemen tegen Helmond Sport. Als Roda dat goed doorkomt, is FC Volendam of NAC Breda de laatste tegenstander.

Voor N.E.C., dat als zestiende eindigde, is FC Emmen de eerste horde op weg naar een langer verblijf in de Eredivisie. Mochten de Nijmegenaren het tweeluik winnen, dan wacht de winnaar van de confrontatie tussen MVV en SC Cambuur.

Het schema voor de Jupiler Play-offs.

Uitslagen Uitslagen Bekijk de uitslagen in de Eredivisie Eindstand Eindstand Bekijk de eindstand in de Eredivisie

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen