Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Alle ogen gericht op topper tussen PSV en Ajax

KNVB Media
KNVB Media
21 april 2017, 6:20

Voor PSV staat in de topper tegen Ajax vooral de eer op het spel. - Foto: KNVB Media

De wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt in het weekeinde is natuurlijk die van zondag in Eindhoven tussen PSV en Ajax. De topper kan in deze cruciale fase van het seizoen weleens beslissend zijn.

Ajax-trainer Peter Bosz.

Ajax heeft in de Europa League een zware wedstrijd tegen Schalke 04 achter de rug, waarin de Amsterdammers na verlenging knap de halve finale bereikten. In Duitsland heeft het team van trainer Peter Bosz dus ook flink aan zijn zelfvertrouwen gewerkt.

Maar nu draait het weer om de competitie. Voor Ajax lijkt een overwinning bij PSV noodzakelijk om in de race te blijven in de strijd om de landstitel. Voor de Brabanders staat er niets meer op het spel dan de eer. De ploeg van trainer Phillip Cocu staat derde en zal dat waarschijnlijk ook blijven.

Vier van de drie

De laatste twee jaar wisten de bezoekers in Eindhoven te winnen, en van de laatste vier ontmoetingen won Ajax er zelfs drie. Vorig jaar werd het 0-2 door treffers van Arek Milik en Anwar El Ghazi. De laatste thuisoverwinning van PSV dateert van drie seizoenen geleden (4-0). De goals waren destijds van Tim Matavz, Jetro Willems, Oscar Hiljemark en Ji-sung Park.

De twee nationale topploegen sluiten de 32e speelronde zondag af, vanaf 16.45 uur.  Feyenoord heeft dan al gespeeld. De lijstaanvoerder treedt zelf zondag om 14.30 uur aan in de lastige uitwedstrijd bij Vitesse. De Arnhemmers werken ook langzaam toe naar de KNVB Bekerfinale tegen AZ, die zondag 30 april wordt gespeeld.

De koploper in de Eredivisie zal hoe dan ook reikhalzend uitkijken naar de wedstrijd in het Philips Stadion. Voor de Rotterdammers is puntenverlies van de Amsterdammers met het oog op de kampioensrace zeer welkom.

Go Ahead vecht voor lijfsbehoud in De Adelaarshorst tegen FC Groningen.

Laatste kans

Onderin vecht Go Ahead Eagles voor mogelijk zijn allerlaatste kans, in de thuiswedstrijd van zaterdagavond (20.45 uur) tegen FC Groningen. De Deventenaren, nummer laatst, staan vijf punten achter op N.E.C. en Sparta Rotterdam, die tegen respectievelijk Excelsior (zaterdag, 18.30 uur) en ADO Den Haag (zondag, 14.30 uur) spelen.

Programma Programma Bekijk het programma in de Eredivisie. Stand Stand Bekijk de stand in de Eredivisie.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen