Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Maakt Dirk Kuyt in Zwolle zijn honderdste goal voor Feyenoord?

KNVB Media
KNVB Media
7 april 2017, 10:07

Dirk Kuyt neemt het zondag met Feyenoord op tegen PEC Zwolle. - Foto: KNVB Media

Nog vijf speelronden te gaan en dus nog vijftien punten te winnen. De spanning in de Eredivisie bereikt een kookpunt. Feyenoord 72 punten, Ajax 69 punten en PSV 65 punten. Dat is aan de top van de Eredivisie het uitgangspunt voor het komende weekeinde waarin de top-drie het opneemt tegen clubs uit het 'rechterrijtje'.

Moet PSV nog wel als kampioenskandidaat worden gezien na de midweekse uitglijder bij FC Twente (2-2)? Zonder Houdini-scenario's uit te sluiten, kan die vraag toch wel met een 'nee' worden beantwoord. Zelf waren de Eindhovenaren in eerste instantie ook met hun jacht op de tweede plaats bezig. Met de thuiswedstrijd tegen Ajax in het vooruitzicht hadden ze dat doel ook in eigen hand, maar het puntenverlies donderdag in Enschede heeft de achterstand op de Amsterdammers juist vergroot.

Oplappen

PSV-trainer Phillip Cocu.

"We hadden de tweede plaats in eigen hand, nu wordt het steeds moeilijker", zei coach Phillip Cocu na afloop voor de camera van FOX Sports. Aan Cocu de opdracht zijn ploeg in korte tijd op te lappen voor de thuiswedstrijd tegen Willem II. PSV treft de provinciegenoot in de late zondagwedstrijd van 16.45 uur. De Tilburgers hebben plaats negen, die hoogstwaarschijnlijk recht geeft op deelname aan de play-offs, nog vol in het vizier.

Voor Feyenoord staat zondag om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. De koploper gaf woensdag het enig mogelijke antwoord op de zure 2-1 nederlaag in de Klassieker door het machteloze Go Ahead Eagles op te rollen: 8-0. Dirk Kuyt maakte in De Kuip zijn 150e treffer in de Eredivisie; 51 voor FC Utrecht, 99 voor Feyenoord. Ook een volgende mijlpaal - 100 Feyenoord-goals - is dus in zicht voor de 36-jarige captain.

  • Dirk Kuyt: 51 goals voor FC Utrecht, 99 voor Feyenoord 

Ajax treft dolend N.E.C.

Davy Klaassen: vraagteken voor duel met N.E.C.

En Ajax? Dat komt een dag eerder in Nijmegen in actie. Mogelijk weer met spits Kasper Dolberg, maar achter de naam van aanvoerder Davy Klaassen staat een vraagteken. Hij hield aan het midweekse duel met AZ (4-1) een beenblessure over. Voor thuisclub N.E.C. worden de degradatiezorgen steeds nijpender. Na een goede eerste seizoenshelft heeft de ploeg van coach Peter Hyballa het momenteel erg lastig. In de laatste tien wedstrijden werd slechts eenmaal gewonnen (thuis tegen Heracles Almelo), de overige negen duels gingen alle verloren.

Resterende duels Feyenoord, Ajax en PSV

SpeelrondeFeyenoordAjaxPSV
30PEC Zwolle (uit)N.E.C. (uit)Willem II (thuis)
31FC Utrecht (thuis)sc Heerenveen (thuis)ADO Den Haag (uit)
32Vitesse (uit)PSV (uit)Ajax (thuis)
33Excelsior (uit)Go Ahead Eagles (thuis)FC Groningen (uit)
34Heracles Almelo (thuis)Willem II (uit)PEC Zwolle (thuis)

Rotterdamse stadsderby

De 30e speelronde wordt vrijdagavond geopend met de Rotterdamse stadsderby tussen Sparta Rotterdam en Excelsior. Spangen versus Kralingen. Beide clubs kunnen de punten goed gebruiken in de degradatiestrijd. Het verschil tussen de nummer zeventien (Excelsior) en de nummer dertien Sparta Rotterdam) bedraagt slechts drie punten. In november eindigde de eerste confrontatie in een 3-2 zege voor het thuisspelende Excelsior.  

Ook de subtoppers van dit seizoen treffen elkaar. FC Utrecht, dat al verzekerd is van deelname aan de play-offs om Europees voetbal, ontvangt zondag in de Galgenwaard FC Twente. Een dag eerder staan in Arnhem nummer vijf Vitesse en nummer acht sc Heerenveen tegenover elkaar.

Programma Programma Bekijk het actuele programma in de Eredivisie.

Ranglijst Ranglijst Bekijk de actuele stand in de Eredivisie.


Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen