Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feyenoord revancheert zich ruim voor verlies bij Ajax

KNVB Media
KNVB Media
6 april 2017, 14:51

Jens Toornstra scoorde drie keer voor Feyenoord, Michiel Kramer eenmaal. - Foto: KNVB Media

De klap kwam keihard aan bij Feyenoord, beweerden velen nadat de Rotterdammers zondag onderuit gingen bij Ajax. Maar woensdag walste de koploper in het thuisduel met Go Ahead Eagles vol overtuiging over de radeloze Deventenaren heen: 8-0.

Zo liet de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst een paar dagen na de uitglijder zien dat het nog steeds de trotse lijstaanvoerder is. Niks geen last van naweeën of de hete adem van achtervolgers. Terwijl Go Ahead - sinds kort geleid door Robert Maaskant - weliswaar tegen degradatie vecht, maar eerder in het seizoen in eigen stadion wel Feyenoord de baas was (1-0).

Een nieuwe stunt zat er geen moment in. Na de eerste helft was het al 5-0, door treffers van Jens Toornstra (2), Eljero Elia, Dirk Kuyt en Jan-Arie van der Heijden. Na rust bouwden Eric Botteghin, Michiel Kramer en wederom Toornstra de score uit, waarmee het doelsaldo ook een flinke impuls kreeg.

Ajax wint ook

Ajax versloeg AZ in de Amsterdam ArenA.

Ajax bleef op drie punten afstand van de koploper. De Amsterdammers hadden op papier een lastige thuiswedstrijd tegen AZ. En dat bleek in de praktijk. Er was een spectaculaire omhaal van verdediger Davinson Sanchez voor nodig om de ban te breken, nadat het lange tijd 1-1 stond (goals van Bertrand Traoré en Wout Weghorst).

Nadat de Colombiaan zijn ploeg weer aan de leiding had gebracht, was het verzet van de Alkmaarders gebroken. Lasse Schöne en Amin Younes drukten het verschil daarna met nog twee doelpunten verder uit.

PSV haakt af

Voor PSV liep het bezoek aan FC Twente donderdag op een deceptie uit. Het laatste sprankje hoop op prolongatie van de landstitel werd in Enschede gesmoord door een late gelijkmaker van Bersant Celina. De middenvelder schoot in blessuretijd de 2-2 binnen, waardoor de nummer drie van de ranglijst cruciale punten verspeelde in de jacht op Feyenoord en Ajax. De Eindhovenaren leken na een vroege achterstand (goal Enes Ünal) schadevrij uit het midweekse duel te komen nadat Jürgen Locadia en Hector Moreno het net hadden gevonden. De onverwachte gelijkmaker van Celina zette echter hoogstwaarschijnlijk een streep door het derde kampioenschap op rij.

Degradatiestrijd

ADO Den Haag deed goede zaken.

In de strijd tegen degradatie deden ADO Den Haag en Roda JC goede zaken. De club uit de Residentie won woensdag met 1-2 bij Willem II en neemt langzaam wat afstand van de gevarenzone. Abdenasser El Khayati en Mike Havenaar zorgden voor de Haagse treffers, Obbi Oularé was doeltreffend voor de Tilburgers.

Roda JC boekte een dag later in eigen huis een heel belangrijke overwinning op PEC Zwolle. Vijf minuten voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij een goal van Youness Mokhtar, maar in de tweede helft bezorgden Gyliano van Velzen en Mikhail Rosheuvel de Limburgers de volle winst: 2-1.

N.E.C. ging daarentegen woensdag onderuit bij FC Groningen met 2-0 (Mimoun Mahi en Juninho Bacuna). Vitesse Arnhem, finalist in het toernooi om de KNVB Beker, won met 0-1 bij Heracles Almelo, door een treffer van Navarone Foor. Dinsdag had Heerenveen al met 3-0 van Sparta Rotterdam gewonnen (Pelle van Amersfoort, Joost van Aken en Reza Ghoochannejhad), terwijl FC Utrecht met 1-3 bij Excelsior zegevierde. Sébastien Haller, een eigen inzet van Jurgen Mattheij en Gyrano Kerk stelden de zege veilig, nadat Mike van Duinen de Rotterdammers eerder nog aan de leiding had gebracht.

Uitslagen Uitslagen Bekijk alle uitslagen in de Eredivisie Stand Stand Bekijk de stand in de Eredivisie


Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen