Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax strijdt voor laatste kans in Klassieker

KNVB Media
KNVB Media
1 april 2017, 8:48

Hakim Ziyech strijdt morgen met Ajax voor de laatste kans op de landstitel. - Foto: KNVB Media

Wil Ajax nog kans maken op het landskampioenschap dan moet het zondag (aftrap 14.30 uur) in eigen huis winnen van Feyenoord. De Amsterdammers hebben een achterstand van zes punten en moeten zelfs bij winst hopen op nog minstens één misstap van de koploper.

De cijfers zijn in het voordeel van de ploeg van trainer Peter Bosz. Van de zestig eerdere ontmoetingen in Amsterdam won Ajax maar liefst 33 keer, tegen elf zeges van Feyenoord. De Rotterdammers wonnen voor het laatst in de hoofdstad in 2005. Het werd 1-2. Voor Feyenoord scoorden Salomon Kalou en Dirk Kuyt.

Grote cijfers

Zelfs bij een nederlaag met grote cijfers kan Feyenoord vertrouwen houden in de landstitel. In 1983 won Ajax met maar liefst 8-2 en tien jaar later werd het 5-2. In beide jaren werd Feyenoord toch kampioen. In 1999 won Ajax met 6-0. Op dat moment waren de Rotterdammers al de kersverse landskampioen.

Terence Kongolo schermt de bal af in duel met Kasper Dolberg.

Eerder dit seizoen eindigde de Klassieker in De Kuip in 1-1. Feyenoord domineerde, maar Ajax kwam dankzij Kasper Dolberg (nog een twijfelgeval voor zondag) op 0-1. Dirk Kuyt maakte in de slotfase de verdiende gelijkmaker.

Gelderse derby

Naast de topper staan er nog meer mooie wedstrijden op het programma in de Eredivisie. Zo is er in Arnhem en Nijmegen niemand bezig met Ajax-Feyenoord. Daar telt alleen de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC. Ook in Den Haag is de Klassieker niet van belang. De Hagenezen spelen het misschien wel cruciale degradieduel tegen Roda JC.

Eredivisie Programma Eredivisie Programma Bekijk het programma. Eredivisie stand Eredivisie stand Bekijk de stand.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen