Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feyenoord hoopt op drie Friese punten in kampioensrace

KNVB Media
KNVB Media
17 maart 2017, 10:52

Feyenoord - sc Heerenveen eindigde eerder dit seizoen in De Kuip onbeslist: 2-2. - Foto: KNVB Media

Het is aftellen in Rotterdam-Zuid. Nog maximaal acht speelronden scheiden Feyenoord van de eerste landstitel van dit millennium. De eerstvolgende horde is sc Heerenveen.

Zondag, in de vroege wedstrijd van 12.30 uur, gaat Feyenoord in Friesland op puntenjacht om de huidige voorsprong van vier punten op achtervolger Ajax te consolideren. Een traditioneel lastige klus voor de Rotterdammers, want in het Abe Lenstra Stadion heeft sc Heerenveen de zaken meestal goed voor elkaar.

Negatieve spiraal

Eljero Elia.

Alleen bevindt de ploeg van trainer Jurgen Streppel zich in een negatieve spiraal. Na een zee van complimenten én punten hebben de Friezen momenteel moeite de vorm te vinden. De laatste acht wedstrijden leverde slechts één overwinning op, met het verlies vorige week bij Excelsior (4-1) als dieptepunt.

Hoe anders was dat eind oktober, toen Feyenoord en sc Heerenveen in De Kuip tegenover elkaar stonden. Een levendige wedstrijd die geen winnaar opleverde: 2-2. Met Feyenoord bleef het daarna crescendo gaan, mede dankzij de vele goals en assists van spits Nicolai Jørgensen. Of Feyenoord in Heerenveen weer kan beschikken over Brad Jones, Eljero Elia en Terence Kongolo is nog de vraag. Tonny Vilhena is wel beschikbaar. De beroepscommissie van de KNVB behandelt de zaak van de middenvelder op 29 maart.

Ajax naar Kralingen

Voor concurrent Ajax staat er dit weekeinde eveneens een uitwedstrijd op het programma. De Amsterdammers reizen zondag af naar het Rotterdamse Kralingen voor het duel met Excelsior. Drie punten halen is cruciaal voor Ajax in de achtervolgingsrace om de landstitel. Na deze speelronde ligt de Eredivisie even stil vanwege de interlandperiode, maar wordt in het weekend van 1 en 2 april hervat met de wedstrijd die mogelijk alles gaat beslissen dit seizoen: de Klassieker Ajax-Feyenoord.

Cupkoorts in Arnhem

Cupkoorts bij Vitesse.

En PSV? Dat heeft de strijd zeker niet opgegeven. Zaterdag treden de Eindhovenaren in eigen huis aan tegen Vitesse. Waar PSV het kampioenschap nog altijd niet uit het hoofd heeft gezet, denkt de aanhang van Vitesse alleen nog maar aan de KNVB Bekerfinale op 30 april tegen AZ. In Arnhem is een ware cupkoorts uitgebroken.

Nadat donderdagochtend de kaartverkoop voor seizoenkaarthouders startte, waren er binnen tien minuten al 2.000 tickets verkocht. Inmiddels is het sfeervak en alle beschikbare vakken voor Vitesse-supporters op de eerste ring uitverkocht. Trainer Henk Fraser blijft bij zijn spelers hameren op het belang van een goede klassering in de competitie, maar zal alle psychologische trucs uit de hoge hoed moeten toveren om de cupkoorts tot aan 30 april te temperen.

Eagles moeten aanhaken

En wat gebeurt er dit weekeinde in de onderste regionen van de Eredivisie? Vorige week pakten ADO Den Haag, Excelsior en Roda JC alle drie de volle winst, waardoor Go Ahead Eagles weer terugzakte naar de laatste plaats. Het is zaak voor de ploeg uit Deventer om aan te haken en dat kan door zondag in de eigen Adelaarshorst (aftrap 14.30 uur) punten te pakken.

Programma Programma Bekijk het volledige programma van deze speelronde in de Eredivisie. Ranglijst Ranglijst Bekijk de actuele stand in de Eredivisie.


Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen