Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feyenoord en Ajax moeten zich herstellen na puntverlies

KNVB Media
KNVB Media
10 maart 2017, 14:12

Rick Karsdorp ontvangt met Feyenoord AZ in De Kuip. - Foto: KNVB Media

De Eredivisie nadert zijn ontknoping. Komend weekend staat de 26ste speelronde op het programma. Nadat Feyenoord en Ajax vorige week tegen puntverlies aanliepen, moeten de ploegen zich tegen respectievelijk AZ en FC Twente herstellen.

De Amsterdammers zullen de wedstrijd van donderdag tegen FC Kopenhagen (2-1 verlies) nog in de benen hebben wanneer zij om 16.45 uur aftrappen. Niet ideaal, zeker wanneer het sterke FC Twente op bezoek komt.

De Tukkers bezorgden de Amsterdammers in de eerste seizoenshelft een verrassende nederlaag (1-0). Na de 1-1 tegen FC Groningen heeft Ajax de drie punten hard nodig in de achtervolging op Feyenoord.

Feyenoord ontvangt AZ

De koploper begint om 14.30 uur in De Kuip aan het duel tegen AZ. Eerder dit seizoen hadden de Rotterdammers geen enkele moeite met de ploeg van John van der Brom. In Alkmaar werd het maar liefst 0-4. De laatste keer dat AZ bij Feyenoord was te winnen was in 2011.

PSV moet hopen op een misstap van deze ploegen om weer aan te haken in de kampioensrace. Na de winterstop heeft de ploeg uit Eindhoven zijn zaken beter voor elkaar. De nederlaag tegen Feyenoord was de enige misstap. PSV gaat zaterdagavond (19.45 uur) op bezoek bij Go Ahead Eagles.

PSV is na de winterstop beter op dreef.

Degradatie

Naast de ploeg uit Deventer spelen ook de andere degradatiekandidaten dit weekend thuis. ADO Den Haag speelt zaterdagavond (18.30 uur) tegen NEC. Excelsior krijgt dezelfde avond om 20.45 uur SC Heerenveen op bezoek. Roda JC speelt zondag (14.30 uur) tegen FC Groningen.

Eredivisie Programma Eredivisie Programma Bekijk het programma van de Eredivisie. Eredivisie stand Eredivisie stand Bekijk de actuele stand in de Eredivisie.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen