Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Krul kan met AZ meteen aan de bak tegen PSV

KNVB Media
KNVB Media
3 februari 2017, 9:15

Tim Krul als penalty-held in zijn befaamde interland tegen Costa Rica op het WK 2014 in Brazilië. - Foto: KNVB Media

Nooit speelde hij ook maar een seconde in de Eredivisie, maar dit weekeinde gaat het eindelijk gebeuren. Tim Krul debuteert zaterdag op 28-jarige leeftijd op het hoogste niveau van het Nederlandse betaald voetbal. In het doel van AZ.

En Krul kan meteen aan de bak, want de Alkmaarders - zonder de geschorsten Wout Weghorst en Ridgeciano Haps - nemen het om 19.45 uur in eigen huis op tegen PSV. De Hagenaar krijgt van AZ-trainer John van den Brom de voorkeur boven Sergio Rochet die voor de winterstop het doel verdedigde.

Eerste keus

Tim Krul stijlvol in actie.

Van alle 151 spelers die in de winterse transferperiode (3-31 januari) van club wisselden, was de switch van Krul - van Ajax naar AZ - misschien wel de opmerkelijkste van allemaal. De doelman kwam aan het begin van het seizoen op huurbasis naar Ajax, moest eerst fit worden na een langdurige blessureperiode en slaagde er daarna niet in eerste keus André Onana uit de basis te verdrijven. 

Maar Krul wilde weer aan de bak. Ballen uit zijn doel ronselen, richting de kruising zweven, verdedigers aansturen. Hij is nog altijd eigendom van Newcastle United, de club die hem op 17-jarige leeftijd uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag wegplukte, maar Krul zocht nieuwe wegen om zijn carrière voort te zetten. AZ biedt hem nu een half jaar die kans.

El Ahmadi terug

Karim El Ahmadi is terug in Rotterdam.

In de race om de landstitel is het uitduel van PSV met AZ, de nummer vijf van de ranglijst, op papier een lastige hobbel. Maar ook Feyenoord en Ajax hebben een moeilijke klus te klaren. De koploper gaat zondag (14.30 uur) op bezoek bij FC Twente en heeft Karim El Ahmadi weer aan boord. De middenvelder keerde donderdag terug op het trainingsveld in Rotterdam, nadat hij eerder in de week met Marokko in de kwartfinale van de Afrika Cup strandde.

Ajax treft in de vroege zondagwedstrijd (12.30 uur) het geheel renoveerde Roda JC. Met welke opstelling zijn collega Yannis Anastasiou voor de dag komt, zal voor Ajax-trainer Peter Bosz een raadsel zijn. Dankzij een nieuwe investeerder meldden zich afgelopen week liefst negen nieuwe spelers in Kerkrade. Aan hen de opdracht hun nieuwe club uit de degradatiemodder te trekken.

Gaat Sparta weer eens winnen?

In de onderste regionen van de Eredivisie zijn de schijnwerpers gericht op het duel Sparta Rotterdam - PEC Zwolle. De Rotterdammers beleefden aanvankelijk een voortvarende rentree op het hoogste niveau, maar hebben in de laatste acht competitieronden geen winstpartij meer kunnen boeken. De Kasteelclub staat momenteel op de dertiende plaats, maar het verschil met nummer zestien PEC Zwolle bedraagt slechts één punt. Beide clubs treffen elkaar zondag om 14.30 uur.

Eredivisie Programma Eredivisie Programma Bekijk het volledige programma van speelronde 21.

Eredivisie stand Eredivisie stand Bekijk de actuele stand in de Eredivisie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen