Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Titelkandidaten blijven opnieuw schadevrij in Eredivisie

KNVB Media
KNVB Media
29 januari 2017, 18:35

Eljero Elia was zondag in de eerste helft de uitblinker bij Feyenoord. - Foto: KNVB Media

Vanaf het moment dat de Eredivisie half januari uit zijn winterslaap ontwaakte, is de grote vraag wie van de drie kampioenskandidaten als eerste een steek laat vallen in de titelrace. Drie speelronden later luidt het antwoord: vooralsnog niemand.

Vanaf het moment dat de Eredivisie half januari uit zijn winterslaap ontwaakte, is de grote vraag wie van de drie kampioenskandidaten als eerste een steek laat vallen in de titelrace. Drie speelronden later luidt het antwoord: vooralsnog niemand.

Want ook dit weekeinde, in de twintigste speelronde, lieten Feyenoord, Ajax en PSV geen enkele steek vallen. Het traditionele trio kwam opnieuw ongeschonden uit de strijd. Voor het derde weekend op rij wonnen de topclubs hun duels. Bij Feyenoord en Ajax ging dat zondag vrijwel moeiteloos in hun confrontaties met respectievelijk N.E.C. (4-0) en ADO Den Haag (3-0).

Teruggefloten

Late treffer Davy Pröpper bezorgde PSV drie punten.

PSV daarentegen ontsnapte een dag eerder op bezoek bij Heracles Almelo aan duur puntenverlies. De Eindhovenaren scoorden wel, maar werden tweemaal teruggefloten wegens buitenspel. Dat gebeurde op het moment dat zij een 1-0 voorsprong koesterden door een treffer van Bart Ramselaar.

De gelijkmaker van Samuel Armenteros, die voor rust zijn strafschop door keeper Jeroen Zoet zag gekeerd - leek PSV op puntenverlies doen afstevenen. Maar net als vorige week in het duel met sc Heerenveen, slaagde PSV er in de slotfase in alsnog de volle winst te pakken. Het van richting veranderde schot van Davy Pröpper bleek goud waard: 1-2.

Dikke streep

In Rotterdam wordt er elke zondagavond een dikke streep gezet op de speelkalender. Weer een overwinning, nog altijd fier bovenaan de ranglijst. Aftellend naar het eind, waar die oh zo gewenste kampioensschaal ligt te wachten. Nog maximaal veertien competitieronden te gaan. De twintigste horde was N.E.C. en daar vloog Feyenoord soepel en elegant overheen. Eljero Elia was voor rust de grote man met een assist op de scorende Steven Berghuis en raak schot in de hoek: 2-0. Na de pauze verdubbelde topscorer Nicolai Jørgensen de stand naar 4-0 en bracht daarmee zijn seizoenstotaal naar veertien treffers.

Eerder op de dag had Ajax, de huidige nummer twee van de Eredivisie, misschien wel de dubbele cijfers kunnen halen tegen ADO Den Haag. Het regende kansen in de ArenA maar de teller bleef na negentig minuten steken op drie Amsterdamse treffers. Met jeugdinternational Justin Kluivert voor het eerst in de basis walste Ajax over de bezoekers heen. Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Kasper Dolberg verzorgden de productie. Voor spits Dolberg was het zijn eerste goal sinds zijn hattrick tegen N.E.C. op 20 november, en zijn negende in totaal dit seizoen.

Eindelijk. Roda wint in eigen stadion.

Roda schiet uit zijn slof

En eindelijk brak ook de zon door in Kerkrade. Daar schoot Roda JC zaterdagavond opeens uit zijn slof. Voor het eerst dit seizoen boekten de Limburgers een overwinning in het eigen Parkstad Limburg Stadion. En wat voor één. Met liefst 4-0 werd Excelsior aan de kant gezet. Het was pas de tweede zege van het seizoen en toevalligerwijs had Roda eerder de eerste drie winstpunten van datzelfde Excelsior afgesnoept. Mitchel Paulissen scoorde zaterdag tweemaal voor Roda dat door de zege Go Ahead Eagles weer naar de laatste plaats drukte.

En verder? De noordelijke derby tussen sc Heerenveen en FC Groningen eindigde zonder goals, Vitesse continueerde het succes in de KNVB Beker met een nuttige 2-1 zege op AZ en Oussama Assaidi schoot zijn nieuwe club FC Twente naar een knappe uitzege op PEC Zwolle. De bezoekers speelden bijna de gehele tweede helft met een man minder, maar sleepten via Assaidi wel de winstpunten uit het vuur: 1-2.

Eredivisie uitslagen Eredivisie uitslagen Bekijk de uitslagen in de Eredivisie.

Eredivisie stand Eredivisie stand Bekijk de stand in de Eredivisie.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen