Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zware uitwedstrijd voor PSV bij Vitesse

KNVB Media
KNVB Media
28 oktober 2016, 13:31

Vitesse bezet de zevende plaats in de Eredivisie. - Foto: KNVB Media

PSV wacht zaterdag het lastige uitduel tegen Vitesse. De Eindhovenaren, die afgelopen week verloren van Sparta in de KNVB Beker, kunnen zich geen misstap veroorloven.

De achterstand op koploper Feyenoord is inmiddels zeven punten. Na eventueel nieuw puntverlies raakt PSV nog verder achterop. De ploeg van trainer Phillip Cocu kijkt zondag met veel interesse naar de topper in De Kuip tussen Feyenoord en Heerenveen. De Friezen zijn in blakende vorm en willen graag doorpakken in Rotterdam. Bij een overwinning nestelt Heerenveen zich vast in de top van de ranglijst.

Van de drie traditionele topclubs heeft Ajax op papier de minst zware wedstrijd. De Amsterdammers treffen zaterdagavond in eigen huis Excelsior. De Kralingers begonnen goed aan het seizoen, maar zijn daarna in een negatieve spiraal geraakt. Bij Ajax begint het de laatste weken juist te lopen, hoewel de ploeg zondag niet mocht klagen met een puntje (1-1) tegen Feyenoord.

Feyenoord en Ajax hielden elkaar afgelopen weekend op 1-1.

Strijd onderin

Voor de strijd onderin is het treffen zaterdagavond tussen Willem II en FC Groningen interessant. De Tilburgers staan op punten gelijk met hekkensluiter Roda JC. FC Groningen is na de overwinning vorige week op AZ (2-0) opgeklommen naar de dertiende plaats. Het verschil met Willem II is echter slechts twee punten.

Ook de rivalen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles zijn in de onderste regionen te vinden. De nummers veertien en zestien spelen zaterdagavond de IJsselderby in Zwolle. Nummer achttien Roda JC trapt het voetbalweekend vrijdagavond af tegen FC Twente in Enschede.

Eredivisie Programma Eredivisie Programma Bekijk het wedstrijdprogramma van dit weekend. Eredivisie stand Eredivisie stand Bekijk de stand in de Eredivisie.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen