Kuyt kopt Feyenoord naast Ajax: 1-1

23 oktober 2016, 16:28

Dirk Kuyt maakte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker tegen Ajax. - Foto: KNVB Media

Dirk Kuyt heeft zondag voorkomen dat Feyenoord zijn eerste nederlaag van het seizoen heeft geleden. In 'de Klassieker' kopte de ervaren aanvaller de Rotterdammers vlak voor tijd op 1-1. Eerder in de tweede helft had Kasper Dolberg Ajax op voorsprong gezet.

Net als een week eerder tegen NEC kwam de redding voor Feyenoord in de slotfase. Toen was het Michiel Kramer die in Nijmegen in extremis de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst drie punten bezorgde. Zondag kwam de redding via de ervaring van Eljero Elia en Kuyt. Al bleef het aantal punten dit keer beperkt tot één. In de 85ste minuut zette de invaller voor en kopte Kuyt binnen.

Ajax had daarvoor lang de hoop gekoesterd de achterstand op de koploper van vijf naar twee punten te verkleinen. Na 55 minuten frommelde Dolberg zich langs Jan-Arie van der Heijden en passeerde doelman Brad Jones. De treffer kwam uit de lucht vallen, omdat de Rotterdammers daarvoor de beste kansen hadden gecreëerd. Ook na de Amsterdamse goal was Feyenoord regelmatig gevaarlijk. Vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg loon na werken.

Eredivisie uitslagen Eredivisie uitslagen Bekijk de uitslagen in de Eredivisie. Eredivisie stand Eredivisie stand Bekijk de stand na tien speelronden. Eredivisie Programma Eredivisie Programma Bekijk het programma van de Eredivisie.