Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 van Ajax en Vitesse strijden om Supercup

KNVB Media
KNVB Media
27 augustus 2016, 7:48

Ajax onder 19 werd afgelopen seizoen landskampioen. - Foto: KNVB Media

De Onder 19-teams van Ajax en Vitesse strijden zaterdagmiddag om 14.30 uur op Sportpark De Toekomst om de Supercup. De Amsterdammers werden vorig seizoen landskampioen in hun leeftijdscategorie, de Arnhemmers wonnen de beker.

Het is het eerste officiële duel van Aron Winter als trainer bij Ajax onder 19. De 84-voudig international maakte onlangs de overstap van Oranje onder 19 naar de Amsterdammers.

Ook bij Vitesse staat er een nieuwe trainer langs de lijn: Remco van der Schaaf leidde de afgelopen seizoenen het Onder 16-elftal van de Arnhemmers en is nu trainer van Onder 19.

Trilogie

Ajax Onder 19 kan de Supercup voor de derde maal op rij winnen. Vorig jaar won Ajax van sc Heerenveen (3-0), in 2014 wonnen de Amsterdammers van Feyenoord (3-2).

Beide ploegen moesten een uiterste krachtsinspanning leveren om landskampioen en bekerwinnaar te worden. Zo won Ajax een beslissingswedstrijd van PSV (1-0) voor de titel, en werd de bekerfinale tussen Vitesse en NEC beslist door strafschoppen, die de Arnhemmers als beste namen.


Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen