Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax Vrouwen krijgt tweede kans op landstitel

KNVB Media
KNVB Media
19 mei 2017, 11:14

Ajax Vrouwen werd vorige week geen kampioen maar hield naast belager FC Twente wel op afstand. - Foto: KNVB Media

De vrouwen van Ajax zitten min of meer in hetzelfde schuitje als waarin Feyenoord zat. De eerste mogelijkheid om kampioen te worden, werd vorige week tegen naaste concurrent FC Twente niet benut.

Vandaag, vrijdag, volgt thuis tegen ADO Den Haag een herkansing. Bij winst of een gelijkspel, is Ajax Vrouwen voor het eerst sinds de oprichting in 2012 kampioen van Nederland.

Tot dan praat niemand over een kampioenschap op sportpark de Toekomst. Daarvoor ligt het trauma van vorig jaar, waarin Ajax Vrouwen de titel in de laatste twee duels verspeelde, nog te vers in het geheugen. FC Twente ging toen met de schaal aan de haal en is ook nu weer de naaste belager. 

De ploeg van Ed Engelkes heeft het echter allemaal in eigen hand. Bij winst of een gelijkspel tegen ADO Den Haag is de titel zeker. In geval van een nederlaag wordt er met een schuin oog gekeken naar de wedstrijd FC Twente - PSV. Wint FC Twente dat duel niet, dan is Ajax ook niet meer te achterhalen. 

Afscheidscadeau

Ed Engelkes hoopt na vijf jaar afscheid te nemen met de titel.

Voor Engelkes, die na vijf seizoenen vertrekt uit Amsterdam, zou de landstitel een mooi afscheidscadeau zijn. Dat geldt ook voor boegbeelden Anouk Hoogendijk en Daphne Koster die na het seizoen een punt achter hun rijke carrière zetten.

De wedstrijd tegen FC Twente kreeg vorige week onverwacht een emotionele lading voor Engelkes. In Het Parool vertelt hij dat een dag voor de wedstrijd tegen FC Twente zijn vader overleed. Zijn grootste fan. "Misschien was het daarom wel een godsgeschenk dat we vorige week geen kampioen zijn geworden, hoe gek dat ook moge klinken. Ik had nooit optimaal van het feest kunnen genieten."

Het mogelijke kampioensduel van Ajax met ADO Den Haag begint om 19.30 uur. De toegang op sportcomplex de Toekomst is gratis.

Landskampioenen

Uitslagen kampioenspoule Uitslagen kampioenspoule Bekijk alle uitslagen in de kampioenspoule.

Ranglijst kampioenspoule Ranglijst kampioenspoule De actuele stand van zaken in de kampioenspoule.

Om de vijfde plaats

De onderste vier ploegen spelen om de vijfde plaats. Daarin heeft Telstar met nog twee duels vooralsnog de beste papieren. De voorsprong op achtervolger sc Heerenveen is slechts twee punten. Als beide ploegen vrijdag winnen, valt de beslissing volgende week in een rechtstreeks duel in Heerenveen. Telstar speelt zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Achilles '29. Heerenveen reist naar Zwolle voor het uitduel tegen PEC, dat vorige week bijna punten afsnoepte van Telstar en in Velsen na een 4-0 achterstand knap terugkwam tot 4-3.

Uitslagen poule B Uitslagen poule B Alle uitslagen in Poule B.

Ranglijst Poule B Ranglijst Poule B Bekijk de stand in Poule B.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen