KNVB Media
KNVB Media
26 februari 2017, 10:30

Telstar hield koploper Ajax knap op 1-1. - Foto: KNVB Media

Telstar was zaterdagavond de eerste ploeg die in 2017 scoorde tegen Ajax in de Eredivisie vrouwen. En het leverde ook nog een punt op. Katja Snoeijs maakte vlak voor tijd de gelijkmaker: 1-1.

Ajax-trainer Engelkes noemde het punt voor Telstar na afloop verdiend. "Wij speelden ontzettend rommelig. Ik zei tegen het team in de rust: 'Jullie spelen als de wind, zo gejaagd.'" Na de pauze trok Ajax de wedstrijd naar zich toe. Desiree van Lunteren schoot de ploeg in 62e minuut naar een 1-0 voorsprong, maar omdat Ajax niet doordrukte bleef Telstar in de wedstrijd.

De strijdlust van de Witte Leeuwinnen werd drie minuten voor tijd beloond toen Katja Snoeijs ervoor zorgde dat Ajax-keepster Eli Sarasola voor het eerst in 2017 een doelpunt moest incasseren.

Samenvatting Telstar - Ajax Samenvatting Telstar - Ajax Bekijk op NOS.nl een samenvatting van de wedstrijd Telstar - Ajax in de Eredivisie vrouwen.

ADO Den Haag haalt uit

De overige wedstrijden in de Eredivisie vrouwen zijn al op vrijdagavond gespeeld. Het vrouwenteam van ADO Den Haag boekte een riante overwinning geboekt op Achilles'29. Op sportpark De Heikant in Groesbeek won het team van trainer Arend Regeer met 5-0.

De Haagse vrouwen zijn bezig aan een goede reeks in de Eredivisie. De laatste nederlaag dateert van drie en een halve maand geleden, toen sc Heerenveen met 2-1 te sterk was. Sindsdien gaat het crescendo met het team. Er werd zelfs gewonnen van regerend landskampioen FC Twente, terwijl het dit seizoen ongenaakbare Ajax op een gelijkspel werd gehouden.

Victoria Pelova had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege van ADO Den Haag op Achilles'29.

Het vertrouwen is dan ook groot bij ADO Den Haag. Dat bleek eens te meer in de eerste helft tegen Achilles, waarin de Haagse vrouwen weergaloos speelden. Via twee treffers van Victoria Pelova, een doelpunt van Nance van der Meer en een score van Lindsey Keizerweerd stond het daardoor bij rust al 4-0 voor de bezoekers. In de tweede helft ging de Haagse storm iets liggen, maar bepaalde Mijke Roelfsema de eindstand nog wel op 5-0.

Naast de overwinning voor ADO Den Haag waren er ook zeges voor FC Twente en PSV. De Tukkers wonnen met 3-0 van sc Heerenveen, terwijl PEC Zwolle met 3-1 moest buigen voor de Eindhovenaren.

Play-offs

Ondanks het knappe gelijkspel tegen de koploper kan Telstar zich niet meer plaatsen voor de play-offs om het kampioenschap. Naast Ajax gaan FC Twente, ADO Den Haag en PSV strijden om de felbegeerde schaal. Telstar speelt met PEC Zwolle, SC Heerenveen en Achilles '29 om de vijfde plaats.