Bovenste ploegen Eredivisie Vrouwen halen uit

18 februari 2017, 12:42

Desiree van Lunteren scoorde twee maal in het uitduel bij PEC Zwolle. - Foto: KNVB Media

De bovenste ploegen in de Eredivisie Vrouwen hebben vrijdag flink uitgehaald. Ajax, FC Twente en PSV maakten gezamenlijk liefst zeventien doelpunten.

Ajax had geen enkele moeite met PEC Zwolle. Het werd in Overijssel tegen de nummer laatst 0-5. In de eerste helft waren de Amsterdamsen nog niet veel beter, maar toch zorgde Marjolijn van den Bighelaar ervoor dat haar team met een voorsprong de rust inging.

Na rust liep Ajax alsnog weg van de opponentes. Desiree van Lunteren (2), Van den Bighelaar en invalster Marlous Pieëte zorgden voor de ruime zege. Ajax heeft een straatlengte voorsprong op de concurrentie.

FC Twente

FC Twente, de nummer twee, staat op elf punten afstand, maar wist ook zeer ruim te winnen. Bij Telstar werd het 2-7, door Twentse goals van Lineth Beerensteyn (2), Maud Roetgering, Renate Jansen (2), Sherida Spitse en Jill Roord. FC Twente is nu net als Ajax zeker van de play-offs.

PSV

PSV, de nummer vier, was met 5-0 ook al veel te sterk, voor Achilles’29. Lucie Akkerman en Sisca Folkertsma bepaalden de ruststand op 2-0, waarna Mauri van de Wetering, Vanity Lewerissa en Pleun Raaijmakers die de score verder uitbouwden.

ADO Den Haag bleef zaterdag steken op 2-2 tegen SC Heerenveen. De Hagenaars verzuimden hierdoor de tweede plaats op de ranglijst te behouden.

Uitslagen Uitslagen Bekijk de uitslagen in de Eredivisie Vrouwen Stand Stand Bekijk de actuele stand in de Eredivisie Vrouwen