Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax laat geen steek vallen, ruime zege FC Twente

KNVB Media
KNVB Media
3 december 2016, 10:19

Desiree van Lunteren schoot Ajax naar een 1-0 overwinning op sc Heerenveen. - Foto: KNVB Media

Ajax blijft de ongeslagen koploper in de Eredivisie Vrouwen. Ook sc Heerenveen was vrijdagavond niet opgewassen tegen het team van trainer Ed Engelkes. Dankzij een doelpunt van Desiree van Lunteren wonnen de Amsterdamse vrouwen met 1-0 in Friesland.

Van Lunteren maakte haar doelpunt na iets minder dan een half uur spelen. De Amsterdammers waren tot dat moment de betere ploeg. Daarna werd het spel slordiger en werd ook Heerenveen gevaarlijk. Verder dan een bal op de paal van Eli Sarasola kwamen de Friezinnen echter niet.

Hattrick Eshly Bakker

Eshly Bakker (links) maakte een hattrick tegen PEC Zwolle.

FC Twente hield de druk op de koploper uit Amsterdam, door in Zwolle met 4-1 te winnen van PEC. De thuisploeg kwam via Rebecca Doejaaren nog wel op voorsprong. Daarna trok FC Twente de wedstrijd naar zich toe. Eshly Bakker scoorde drie keer, waarna Renate Jansen in de slotfase voor de vierde Twentse treffer tekende.

Na elf speelronden blijft Ajax koploper in de Eredivisie Vrouwen. De Amsterdammers wonnen tien keer en speelden één keer gelijk. FC Twente Vrouwen staat tweede met een achterstand van vijf punten op de koploper. Daarachter volgt ADO Den Haag. De enige ploeg die nog op de eerste overwinning van het seizoen wacht is PEC Zwolle. De hekkensluiter speelde twee keer gelijk en verloor de overige negen duels.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen