FC Twente strandt in achtste finale Champions League

KNVB Media
KNVB Media
17 november 2016, 9:11

Barbara Lorsheyd moest woensdagavond vier tegentreffers incasseren. - Foto: KNVB Media

Het Europese avontuur zit erop voor de FC Twente Vrouwen. Het team van trainer Tommy Stroot was woensdagavond in de achtste finale van de Champions League niet opgewassen tegen FC Barcelona. In de Grolsch Veste werd het 4-0 voor de Spaanse vrouwen. Een week eerder was FC Barcelona in eigen huis ook al te sterk voor de Tukkers. Toen werd het 1-0.

FC Twente Vrouwen wist dat het moest scoren om een ronde verder te komen. Voor het oog van zo'n 7.000  toeschouwers begon de ploeg van Stroot ook sterk in de Grolsch Veste, maar bij een van de eerste aanvallen van FC Barcelona moesten de Tukkers al een tegendoelpunt incasseren. Torrejón scoorde voor de Spaanse vrouwen.

Nog voor rust maakte Andressa Alves aan alle Twentse hoop een einde door de 2-0 achter keeper Barbara Lorsheyd te werken. Na rust bepaalden Latorre en Nguessan de eindstand op 4-0. FC Twente Vrouwen strandde vorig seizoen ook in de achtste finale van de Champions League. Ook toen was FC Barcelona over twee wedstrijden te sterk voor de Tukkers.