Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Haagse norm' moet voor verbetering zorgen

KNVB Media
KNVB Media
7 juli 2017, 17:27
0:38

De 'Haagse norm' moet voor gewenst gedrag op de velden zorgen. - Foto: KNVB Media

De Stadsspelen in Den Haag werden zaterdag 1 juli gehouden. Een mooi moment voor voetballend Den Haag om de Haagse norm te presenteren.

Het afgelopen seizoen zijn verenigingen in Den Haag met elkaar in gesprek gegaan om samen te komen tot de Haagse norm. De KNVB en gemeente Den Haag hebben dit proces gefaciliteerd en gestimuleerd.

Ook ouders worden bij de afspraken betrokken.

Afspraken

De partijen werken al een aantal jaar samen aan sportiviteit en respect op en rond de velden. Vanuit verenigingen werd de wens geuit om met elkaar in gesprek te gaan en afspraken te maken over wat normaal is en iedereen graag ziet. Zaken die niet in het KNVB-tuchtrecht of het gebruikelijke strafrecht zijn opgenomen, maar wel belangrijk en wenselijk zijn. Hierover zijn het afgelopen seizoen meerdere bijeenkomsten geweest en dit heeft geresulteerd in de Haagse norm.  

De Haagse norm bestaat uit de volgende doelgroepen:

  • Bestuurders
  • Spelers
  • Kader (coach/leider)
  • Arbitrage
  • Ouders

Per doelgroep is er een ambitie uitgesproken met daaraan gekoppeld concrete gedragingen. Op 1 juli is de Haagse norm voor het seizoen 2016/'17 feestelijk afgesloten tijdens de Stadsspelen. De gemeente Den Haag en de KNVB werden vertegenwoordigd door wethouder Rabin Baldewsingh en bondsvoorzitter Michael van Praag. Beiden hebben hun waardering en complimenten uitgesproken richting de clubs uit de Residentie.

Wij staan vóór de Haagse Norm.

Rode draad

Er is ook vooruitgekeken naar het komende seizoen. Rode draad tijdens de bijeenkomsten was dat ontmoeting en zichtbaarheid belangrijke onderwerpen zijn. De eerste bijeenkomst voor het seizoen 2017/'18 staat gepland. Voor meer zichtbaarheid zijn er onder andere banners, aanvoerdersbanden, een logo en website ontwikkeld.

Meer weten over de Haagse norm? Neem contact op met verenigingsadviseur Louisse Vonk, te bereiken via de contactgegevens hieronder.

Louisse Vonk

Verenigingsadviseur

De verenigingsadviseur staat als contactpersoon en sparring partner voor je klaar. Met waardevolle kennis en inzichten over de regio fungeert de verenigingsadviseur tevens als bruggenbouwer en verbinder met andere partijen die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van jouw vereniging en het voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen