Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dag van de Fondsenwerving: kansen op meer inkomsten

KNVB Media
KNVB Media
7 juni 2017, 10:53

Tijdens de Dag van de Fondsenwerving leren deelnemers onder meer hoe met succes een toenadering gedaan kan worden. - Foto:

Nederlanders geven jaarlijks 5,7 miljard euro uit aan goede doelen. Slechts een klein deel van dit bedrag gaat naar de sport. Terwijl de inkomsten van verenigingen steeds meer onder druk staan. Om sporters, bestuurders, bonden en ambtenaren te inspireren over de mogelijkheden die particuliere fondsenwerving kan bieden, organiseert NOC*NSF in samenwerking met, Eredivisie CV en KNVB de Dag van de Fondsenwerving.

Het zal gaan over fondsenwerving in de vorm van giften, crowdfunding en nalatenschappen

Tijdens de Dag van de Fondsenwerving, die op maandag 19 juni op sportcentrum Papendal gehouden wordt, leren deelnemers onder meer hoe met succes een toenadering gedaan kan worden. Deskundigen en prominenten uit de sport informeren over de mogelijkheden om op deze manier meer inkomsten te generen voor clubs, verenigingen, gemeenten, bonden en teams. Het zal gaan over fondsenwerving in de vorm van giften, crowdfunding en nalatenschappen. Ook tal van andere aspecten van fondsenwerving komen in diverse seminars aan bod. NOC*NSF-voorzitter Andre Bolhuis gaat in op het belang van meer geld naar sport en Sue Wicks van Sport Relief vertelt over succesvolle Engelse initiatieven.

Rondetafelgesprek

Daarnaast is er aandacht voor het onderzoek Geven in Nederland van de Vrije Universiteit, met gegevens en analyses van de filantropische geldstroom in ons land. Verder schuiven Marc van den Tweel van Natuurmonumenten, oud-schaatsster Yvonne van Gennip (Talentboek), NAC-directeur Justin Goetzee en rolstoeltennisster Diede de Groot aan voor een rondetafelgesprek.

Aan het slot van de dag zal cabaretier Peter Heerschop een plan presenteren waarmee één keer per jaar collectief geld ingezameld zal worden. Het congres staat onder leiding van ex-wielrenster Marijn de Vries. Het programma duurt van 13.00 tot 19.00 en kent drie delen, waaronder ook een deel buiten (fondsenwervingstuin). Deelname is gratis!

Meld je aan voor Dag van de Fondsenwerving via de website van Sport daar geef je om.

Aanmelden Dag van de Fondsenwerving Aanmelden Dag van de Fondsenwerving Schrijf je in voor dit inspirerende evenement.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen