Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Collectieve inkoop doelen nieuwe wedstrijdvormen pupillen

KNVB Media
KNVB Media
14 maart 2017, 14:12

Voetbalverenigingen hebben aangegeven dat het wenselijk is dat de KNVB een collectieve inkoop van doelen organiseert. - Foto: KNVB Media

Het amateurvoetbal start vanaf seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. In het seizoen 2017/’18 wordt gestart met de 6 tegen 6 competitie voor O8 en O9 (pupillen). In seizoen 2018/’19 wordt dit uitgebreid voor O10. Tevens vangt in seizoen 2018/’19 de 8 tegen 8 competitie aan voor O11 en O12. Voor de leeftijdscategorieën O6 en O7 wordt geadviseerd om respectievelijk 2 tegen 2 en 4 tegen 4 te spelen. Daar zijn extra materialen voor nodig.

Voor de optimale wedstrijdvormen pupillenvoetbal, maar ook voor reguliere competitie- en trainingsdoeleinden hebben verenigingen mogelijk nieuwe doelen nodig. Om het verenigingen makkelijker te maken wil de KNVB gaan voorzien in een collectieve inkoop van doelen (specifiek de 5x2 doelen en 3x1 doelen). Door een collectieve inkoop kunnen de prijzen laag zijn (lager dan de huidige marktprijs) en de kwaliteit hoog (lange levensduur). Het traject van collectieve inkoop heeft de KNVB al in gang gezet.

Leveranciers

Tot begin maart hebben leveranciers/producenten van doelen de kans gehad kenbaar te maken aan de KNVB of zij de inschrijvingsvoorwaarden willen ontvangen. Eind april wordt van de geïnteresseerde leveranciers/producenten een prijsaanbieding verwacht, waarbij 1 mei de leverancier wordt geselecteerd.

In de eerste week van mei zullen de verenigingen geïnformeerd worden over het aanbod wat gedaan kan worden, zodat verenigingen kunnen aangeven of ze mee willen doen met de collectieve inkoop. Er wordt van uit gegaan dat de bestelde doelen aan het begin van het nieuwe competitieseizoen uitgeleverd kunnen worden aan de verenigingen, zodat er in het nieuwe seizoen veel gescoord kan worden.

Patrick Balemans

Adviseur accommodatiezaken

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen