Convenant voor soepel omwisselen infill kunstgrasvelden

KNVB Media
KNVB Media
20 december, 14:55

De KNVB ziet het als haar verantwoordelijkheid om clubs te helpen die overwegen het SBR-rubbergranulaat uit de kunstgrasvelden te vervangen voor een alternatief. - Foto: KNVB Media

Ondanks dat uit onderzoek van het RIVM is gebleken dat voetballen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord en veilig is, ziet de KNVB het als haar verantwoordelijkheid om clubs te helpen die overwegen het SBR-rubbergranulaat uit de kunstgrasvelden te vervangen voor een alternatief.

Om onwenselijke situaties te voorkomen hebben de BSNC (Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek) en de KNVB de procedures vastgelegd in een convenant. Met het ondertekende convenant willen partijen ervoor zorgen dat het proces van omwisselen soepel en op een kwalitatief goede manier verloopt.

Met behulp van het protocol kan de KNVB eenvoudig dispensatie verlenen. Dit omdat er ‘zekerheid’ is dat het veld na de vervanging sporttechnisch voldoet aan de gestelde eisen en de opdrachtgever kan rekenen op garanties en een wedstrijdwaardig veld. Het convenant is opgesteld na de onrust die ontstond naar aanleiding van de uitzending van Zembla.
BSNCMeer informatie is te vinden op de website van BSNC. Hier is ook het convenant te vinden.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven