Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

NOC*NSF geeft met Duurzaamheidstour tips om te verduurzamen

KNVB Media
KNVB Media
28 april 2016, 15:08

Foto: KNVB Media

Iedere sportclub streeft naar een zo laag mogelijke energierekening. Het thema duurzaamheid is een thema dat bij veel verenigingen uit alle takken van sport hoog op de agenda staat. Om clubbestuurders de goede richting in te helpen hoe zij met dit thema aan de slag kunnen, organiseert NOC*NSF in samenwerking met RVO, VNG, VSG, SWS, Kenniscentrum Infomil, een groot aantal sportbonden en lokale en regionale sportorganisaties de Duurzaamheidstour. Het motto: ‘Energie(k) besparen in de sport!’

Vanaf mei tot eind oktober 2016 worden er door het hele land in totaal negentien bijeenkomsten gehouden. Tijdens de avonden wordt aan de hand van inspirerende voorbeelden ingegaan op diverse onderwerpen die samenhangen met het thema duurzaamheid. Je krijgt concrete tips en handreikingen over bijvoorbeeld wet- en regelgeving en financieringsmogelijkheden om jouw voetbalaccommodatie te verduurzamen.

De bijeenkomsten beginnen rond 18.30 uur met een broodje en worden rond 21.00 uur afgesloten met een netwerkborrel. Meer informatie over de Duurzaamheidstour en de inschrijfpagina vind je op de website van Sport.nl. Hier kun je ook bekijken wanneer er een bijeenkomst bij jou in de buurt gehouden wordt. De toegang is gratis.

De KNVB organiseerde onlangs ook al tien kennissessies over duurzaamheid onder de noemer ‘mijn accommodatie klaar voor de toekomst’. Deze kennissessies werden met veel enthousiasme bijgewoond.

Onder het thema ‘Accommodatie’ op KNVB ASSIST vind je veel informatie en inspiratie over het thema duurzaamheid/energiebesparing, zoals een stappenplan om het thema te integreren in het beleidsplan van de vereniging. Duurzaamheid Duurzaamheid Steeds meer voetbalverenigingen zijn bewust of onbewust bezig met duurzaamheid. Duurzame voetbalaccommodaties zijn helemaal van deze tijd en hebben de toekomst. Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt. Aanmelden Duurzaamheidstour Aanmelden Duurzaamheidstour Op de website van Sport.nl kun je je aanmelden voor de Duurzaamheidstour en vind je meer informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen