Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Energiescan: Bewust duurzaam

KNVB Media
KNVB Media
5 april 2016, 10:26

Foto: KNVB Media

De KNVB werkt samen met de Klimaatroute om voetbalverenigingen bewust te maken van de kansen en mogelijkheden die het thema duurzaamheid met zich meebrengt.

De energierekening (gas, water en licht) neemt bij verenigingen vijftien tot twintig procent van de kosten in beslag. De meeste voetbalaccommodaties dateren uit de jaren ’60-’70 en zijn slecht tot matig geïsoleerd. Ook worden op voetbalaccommodaties nog veel energieslurpende apparaten gebruikt en zijn verenigingen niet altijd op de hoogte van subsidieverlening voor duurzame maatregelen. Er valt dus veel te winnen!

Deze winst start met inzicht en bewustwording binnen de vereniging. Daarna kan de vereniging zelf gemotiveerd overgaan tot actie, want het is in veel gevallen heel eenvoudig te besparen op de energiekosten. Verenigingen kunnen meer dan dertig procent besparen op energieverbruik met een terugverdientijd van minder dan drie jaar. Deze zaken komen naar voren uit een energiescan die de Klimaatroute voor verenigingen verzorgt.

De kosten van een energiescan bedragen 750 euro, exclusief BTW. Deze investering heeft de vereniging echter snel terugverdiend.

Een aantal belangrijke voordelen uit de samenwerking tussen de KNVB en de Klimaatroute:

  • Klimaatroute heeft veel ervaring met energiebesparing en duurzame opwekking bij verenigingen;
  • Klimaatroute begeleidt de vereniging gedurende minimaal één jaar na de Energiescan bij de uitvoering van maatregelen;
  • Klimaatroute kijkt tevens naar de aansluitwaarden, waar vaak een forse besparing te behalen valt;
  • Klimaatroute voert de subsidieaanvraag uit. Bij toekenning van de subsidie wordt de energiescan vaak grotendeels vergoed;
  • Klimaatroute helpt verenigingen de Quick Wins in kaart te brengen. Vaak is de Energiescan op die manier alweer snel terug te verdienen met de besparing op de energierekening. 

Klimaatroute Klimaatroute Lees meer over de Klimaatroute.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen