FC Zutphen ontvangt KNVB|ARAG Fairplay certificaat

KNVB Media
KNVB Media
7 september, 15:24

FC Zutphen heeft zaterdag 2 september het eerste KNVB|ARAG Fairplay certificaat van het seizoen 2017-2018 in ontvangst mogen nemen. - Foto: KNVB Media

FC Zutphen heeft zaterdag 2 september het eerste KNVB|ARAG Fairplay certificaat van het seizoen 2017-2018 in ontvangst mogen nemen. Namens de scheidsrechterscommissie vertelden Dick Somsen en Evert Koster hoe hun scheidsrechtersbeleid tot stand is gekomen.

Aan opleiding, begeleiding en doorstroming wordt de nodige aandacht besteed. Ook komend najaar leidt FC Zutphen weer vijftien scheidsrechters op.

Beleid borgen

Betaald voetbalscheidsrechter Jochem Kamphuis benadrukte dat het van groot belang is, dat de hele club beseft hoe belangrijk een goed scheidsrechtersbeleid is. Een goed beleid neerzetten is één ding, het borgen en handhaven binnen de vereniging is een tweede. FC Zutphen besteedt al jaren de nodige aandacht aan de scheidsrechters, er stond echter nog niks op papier. Mede door de hulp van procesbegeleider clubarbitrage Wilco van de Vosse heeft de scheidsrechtercommissie een strak beleidsplan geschreven dat nog jaren mee kan. 

De certificering werd afgesloten met het maken van een aantal foto’s van een deel van het scheidsrechterskorps.

Namens ARAG was Gert-Jan Siebelink de aangewezen persoon om de samenwerking KNVB-ARAG kort toe te lichten en tevens te benadrukken dat FC Zutphen zeer trots mag zijn op dit certificaat. Na de ondertekening van het certificaat, werd het scheidsrechterspakket aangeboden, met daarin onder andere vijftien nieuwe scheidsrechtershirts en een jas voor de coördinator. De certificering werd afgesloten met het maken van een aantal foto’s van een deel van het scheidsrechterskorps.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven