Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De rol van de scheidsrechter onder de loep

KNVB Media
KNVB Media
20 juni 2017, 13:43
2:12

Bij voetbalclub Alcides uit Meppel werd de rol van de scheidsrechter onder de loep genomen. - Foto: KNVB Media

Bij voetbalclub Alcides uit Meppel werd de rol van de scheidsrechter nog maar eens goed onder de loep genomen. En wat bleek? Juist de oudere voetballer denkt het soms beter te weten dan de scheids. Herkenbaar?

"De rol van de scheidsrechter is heel belangrijk", denkt de dertigjarige scheidsrechter Stefan Jansen uit Meppel. "Je moet er wel zijn, maar ook weer niet. Je moet zo onzichtbaar mogelijk op het veld staan, zodat je wel de regels hanteert en het plezier er in blijft bij de jongens."

Commentaar

De aanvoerder van Alcides is het daar mee eens. "Als klein voetballertje had ik bijna nooit commentaar op de scheidsrechter. Dan was het meestal ook een vader van iemand, dus dan doe je dat ook niet zo snel. Maar nu ben je toch wat ouder en denk je sneller dat je het beter weet. Dus nu ga je er wel meer op in." Maar schelden? Dat doet hij nooit. "Want je moet respect hebben voor de scheidsrechter. Die staat er ook voor z'n plezier."

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen