Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Uden ontvangt FairPlay-certificaat

KNVB Media
KNVB Media
19 juni 2017, 10:01

Ed Janssen overhandigde het FairPlay-certificaat aan FC Uden. - Foto: KNVB Media

FC Uden uit Uden ontving afgelopen week, zaterdag 10 juni, het ARAG Fairplay-certificaat uit handen van scheidsrechter Ed Janssen. Het certificaat is een waardering voor het gevoerde beleid op het gebied van clubarbitrage.

In het openingswoord memoreerde voorzitter Frans Kulk aan de voorwaarden waaraan een vereniging moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze certificering. Onder andere aan een opgeleide scheidsrechterscoördinator, minimaal 95% opgeleide verenigingsscheidsrechters, en een vereniging die faciliteert in kleding voor hun scheidsrechters.

Structuur

Het is mooi om te zien dat nu de organisatie eenmaal staat, het aanstekelijk werkt om scheidsrechter te zijn bij FC Uden

Scheidsrechterscoördinator Peter Theunisz gaf aan dat hij graag op de ingeslagen weg verder wilde gaan. In de beginjaren van zijn functie heeft hij structuur aangebracht in de manier van werken. Daar kreeg hij volledige steun en medewerking van het bestuur van zijn vereniging bij. Het is mooi om te zien dat nu de organisatie eenmaal staat, het aanstekelijk werkt om scheidsrechter te zijn bij FC Uden. 

Hierna werd het woord gegeven aan scheidsrechter betaald voetbal Ed Janssen. Kern van zijn betoog was dat goed opgeleide scheidsrechters in een vereniging met goed arbitragebeleid, een uiterst positieve uitwerking hebben op het plezier van voetballers. “En dat is wat we willen”, aldus de arbiter. Met enkele wedstrijdbeelden illustreerde hij met verve zijn standpunt.

Ondertekening

Daarna werd overgegaan tot het ondertekenen van het certificaat. Erik Romijn was aanwezig namens ARAG. Hij vertelde graag bij de verenigingen te komen. “Want daar gebeurt het." Na het ondertekenen van het certificaat werd ook het bijbehorende bord overhandigd. Bezoekers aan sportpark de Vlasakker zullen vanaf nu bij het betreden van de accommodatie zien dat zij te gast zijn bij een van de meer dan zeventig verenigingen die dit keurmerk mogen dragen.

KNVB|ARAG Fairplay certificering KNVB|ARAG Fairplay certificering Kijk hier voor meer informatie.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen