Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB|ARAG certificering voor Ter Leede

KNVB Media
KNVB Media
17 mei 2017, 11:46

Scheidsrechterscoördinator Christel van Hoewijk nam op vrijdag 12 mei namens Ter Leede het KNVB|ARAG Fairplay certificaat in ontvangst. - Foto: KNVB Media

Scheidsrechterscoördinator Christel van Hoewijk nam op vrijdag 12 mei namens Ter Leede het KNVB|ARAG Fairplay certificaat in ontvangst. Namens de KNVB verrichtte scheidsrechter Dennis Higler, bijgestaan door Evert Franken van ARAG, de uitreiking.

“Ze hebben het hier bij Ter Leede echt goed voor elkaar qua clubarbitrage. Voor nu, maar ook voor in de toekomst, omdat de scheidsrechterscoördinator het niet alleen doet, maar goed gesteund wordt door het bestuur”, sprak Higler na afloop van de uitreiking lovende woorden over Ter Leede.

Sportief en plezierig

Ze hebben het hier bij Ter Leede echt goed voor elkaar qua clubarbitrage. Voor nu, maar ook voor in de toekomst

Goede scheidsrechters zorgen er samen met spelers en trainers voor dat wedstrijden sportief en plezierig verlopen. Zo dragen zij bij aan de kwaliteit van het voetbal. Om de kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en daarmee het plezier op de velden te vergroten, stimuleren de KNVB en ARAG samen professioneel arbitragebeleid bij voetbalverenigingen. Dit doen zij door verenigingen die professioneel arbitragebeleid voeren te certificeren en tegelijkertijd uit te dagen hun kennis te delen met verenigingen in hun dorp, stad of regio. 

Higler en Franken hebben het certificaat, het Fairplay zone bord en de bijbehorende scheidsrechterstas met inhoud (onder andere shirts) onder luid applaus overhandigd.

Professioneel arbitragebeleid is terug te zien in de begeleiding en opleiding van scheidsrechters, de waardering en uitrusting van scheidsrechters en in de wijze waarop het arbitragebeleid een plek heeft gekregen binnen de vereniging. Het KNVB|ARAG Fairplay certificaat is voor Ter Leede dus een keurmerk en een beloning voor hun professionele arbitragebeleid.  

Opleiden en begeleiden

Voorzitter Ronald Vonk heette iedereen welkom, waarna scheidsrechterscoördinator Van Hoewijk namens de scheidsrechterscommissie van Ter Leede een mooie toelichting gaf op wat zij voor hun scheidsrechterskorps doen. De scheidsrechterscommissie staat voor een goede en gedegen opleiding en begeleiding van scheidsrechters, waarin aandacht een cruciale factoor is. Het aanwezige scheidsrechterskorps kon de waardering die er binnen de club voor scheidsrechters is alleen maar beamen.

Dennis Higler floot zondag de wedstrijd Feyenoord – Heracles, geweldig natuurlijk dat juist hij ons deze certificering heeft uitgereikt

Na deze bevlogen presentatie kon worden overgegaan op de officiële certificering. Higler en Franken hebben het certificaat, het Fairplay zone bord en de bijbehorende scheidsrechterstas met inhoud (onder andere shirts) onder luid applaus overhandigd. Na dit formele moment werd de avond afgesloten met een interactieve presentatie van Higler over onder andere de video referee. Van Hoewijk: “Dennis Higler floot zondag de wedstrijd Feyenoord – Heracles, geweldig natuurlijk dat juist hij ons deze certificering heeft uitgereikt. We hebben er allemaal van genoten!”

Fairplay Zone bord

Het Fairplay Zone bord wordt bij de ingang van het complex bij Ter Leede bevestigd. Zo zal het voor iedereen duidelijk zijn dat bij Ter Leede goede scheidsrechters samen met spelers, trainers en begeleiders er voor willen zorgen dat de wedstrijden sportief en plezierig verlopen.

KNVB|ARAG Fairplay certificering KNVB|ARAG Fairplay certificering Wil je meer lezen over de KNVB|ARAG Fairplay certificering? Klik hier.


Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen