Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Verenigingen en KNVB slaan handen ineen voor arbitrage

KNVB Media
KNVB Media
24 april 2017, 14:40

Onder inspirerende leiding van scheidsrechter Ed Janssen zijn verenigingen, COVS-groepen en KNVB met elkaar in gesprek gegaan over de toekomst van de clubarbitrage in Zuid II. - Foto: KNVB Media

Onder inspirerende leiding van scheidsrechter Ed Janssen zijn verenigingen, COVS-groepen en KNVB met elkaar in gesprek gegaan over de toekomst van de clubarbitrage in Zuid II. Op vier locaties (Arcen, Haps, Roggel en Bekkerveld) werden ervaringen uitgewisseld over kansen en uitdagingen in het werven, opleiden en ontwikkelen van scheidsrechters.

Doel van dit initiatief – dat eerder al in district Noord werd uitgerold - was de behoefte van de verenigingen en het aanbod van de KNVB dichter bij elkaar te brengen. Verenigingen gaven aan dat ze aanlopen tegen de pakketprijzen en het minimum aantal deelnemers die zijn ingevoerd.

Concrete afspraken

Daarnaast vormen reisafstanden, praktijkbegeleiding en bereikbaarheid voor verenigingen een drempel om scheidsrechters op te leiden. Tijdens alle avonden zijn concrete afspraken gemaakt over opleidingen die in september 2017 starten, verspreid over de regio’s. Voor deze opleidingen is het mogelijk individuele scheidsrechter aan te melden, waarmee de drempel voor kleine verenigingen flink is verlaagd.

Op vier locaties (Arcen, Haps, Roggel en Bekkerveld) werden ervaringen uitgewisseld over kansen en uitdagingen in het werven, opleiden en ontwikkelen van scheidsrechters.

Bovendien hebben COVS-groepen aangegeven te participeren in praktijkbegeleiding, indien een vereniging hier zelf niet in kan voorzien. Naast maatwerk in opleidingen werd ook KNVB-ondersteuning bij de ontwikkeling en borging van arbitragebeleid in het vooruitzicht gesteld.

Aanmeldingen stromen binnen

Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen. De KNVB Academie heeft toegezegd om indien gewenst af te wijken van het minimum aantal deelnemers, om opleidingen volgens planning doorgang te laten vinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen