't Knooppunt wint eerste Supercup

10 september 2017, 11:57

't Knooppunt kan de eerste Supercup bijzetten in de prijzenkast. - Foto: Sander Kaaij

't Knooppunt kan de eerste Supercup bijzetten in de prijzenkast in Sporthal De Pijp. Bekerwinnaar FC Marlène was zaterdag een maatje te klein voor de landskampioen. De teller stopte uiteindelijk bij 5-0, de ene goal was nog mooier dan de andere.

De wedstrijd om de Supercup was een reprise van de bekerfinale in april. Daarin had FC Marlène na een tumultueuze avond getoond dat het 't Knooppunt kon verslaan. Maar de kans dat de ploeg van coach Anand Jagdewsing dat kunstje kon herhalen, werd vooraf laag ingeschat. Een aantal gezichtsbepalende spelers vertrok. De club kiest voor een nieuwe koers met veel zelf opgeleide spelers.

Anders dan in de bekerfinale kwam FC Marlène niet onder de druk van 't Knooppunt  vandaan. Foto: Sander Kaaij.

Gretig

In een finale heb je altijd kans, maar zo'n avond werd het niet voor FC Marlène. Daarvoor was 't Knooppunt te gretig om de eerste Supercup in de clubhistorie te winnen. Al na drie minuten schoot Oulad Ben Youssef de Amsterdammers op voorsprong. Nog voor rust werd het 2-0 door een eigen doelpunt van Aram Hakopov.

Na rust was het aan de uitstekende doelman Peter Rozenbeek te danken dat FC Marlène in de wedstrijd bleef. Maar ook hij had geen weerwoord op de beslissende 3-0. De schoonheid van deze treffer zat in de voorbereiding. Adil Zouthane bracht met een prachtige actie Mo Attaibi in stelling, die de bal alleen nog maar hoefde binnen te tikken.

Hoogstandjes

De buit was binnen, maar 't Knooppunt nam geen gas terug en verwende het publiek in de Sporthallen Zuid met een aantal hoogstandjes. Hierin was een hoofdrol weggelegd voor doelman Ennes van Maasbommel. Met een verre worp vond hij Ilias Bouzit die de 'assist' op waarde schatte met een schitterende omhaal.

Het slotakkoord was voor Van Maasbommel zelf. FC Marlène had in de eindfase de keeper gewisseld voor een extra veldspeler.  Vanaf eigen helft liet de 't Knooppunt-goalie de bal in het lege doel ploffen: 5-0.

Samenvatting

Samenvatting van het Supercup-duel 't Knooppunt - FC Marlène.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.