Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

’t Knooppunt naar Futsal Cup na ruime zege op TMT

KNVB Media
KNVB Media
26 augustus 2017, 12:51

Mo Attaibi, hier als international, scoorde twee maal voor 't Knooppunt. - Foto: KNVB Media

De zaalvoetballers van ’t Knooppunt hebben zich zaterdag geplaatst voor het hoofdtoernooi van de UEFA Futsal Cup. De ploeg uit Amsterdam had in het kwalificatietoernooi in het Noorse Tromsø aan een punt genoeg tegen het Schotse TMT, maar haalde fors uit: 2-7.

De tegenstander in de groepsfase van de Futsal Cup was duidelijk niet opgewassen tegen de kwalitatief veel sterkere landskampioen uit Nederland. Al in de eerste helft was duidelijk dat er maar één ploeg was die zou winnen.

Via goals van Adil Zouthane, Mo Attaibi, Ismail Ouaddouh en Iliass Bouzit (twee maal) kwamen de Amsterdammers voor rust al aan een riante voorsprong. Nadat Kelly McGill nog iets wist terug te doen, deed het team van coach Hicham Benhammou het in de tweede helft rustig aan.

Strijd gestreden

Attaibi zorgde al snel voor de zesde treffer, waarna Ennes van Maasbommel ook trefzeker was. De strijd was daarop helemaal gestreden. De tegengoal van Darren McDonnell had alleen statistische waarde.

’t Knooppunt won de groep omdat het eerder ook al te sterk was voor het Noorse Sjarmtrollan (6-4) en het Bulgaarse Levski (3-2).

Duels in Slowakije

In het hoofdschema zit 't Knooppunt in groep 6. Slovan Bratislava uit Slowakije, Georgians uit Georgië en de winnaar van kwalificatiegroep G – dat wordt Record Bielsko-Biala uit Polen, of het Deense Kopenhagen – zijn in de periode van 10 tot 15 oktober de opponenten. De duels worden bij Slovan gespeeld.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen