Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Marlène strijdt tegen FS Gelko Hasselt om BeNe Cup

KNVB Media
KNVB Media
23 augustus 2017, 11:42

FC Marlène strijdt in de BeNe Cup na de bekerwinst in Nederland vorig seizoen. - Foto: KNVB Media

FC Marlène verdedigt vrijdag de Nederlandse eer tijdens de BeNeCup, de jaarlijkse strijd tussen de bekerwinnaars zaalvoetbal van Nederland en België. In Heerhugowaard is FS Gelko Hasselt de tegenstander.

De aftrap is om 21.00 uur. Een week later volgt de return in België. Ook dan is de aftrap om 21.00 uur. FC Marlène was in 2011 de laatste Nederlandse ploeg die de BeNe Cup veroverde. De laatste vijf edities gingen allemaal naar België.

Nederlands international Jordany Martinus speelt voor FC Gelko Hasselt.

FS Gelko Hasselt is geen onbekende club. In het verleden kwamen onder andere Joey Nagarigota, Samir Makhouki en Zaïd El Morabiti uit voor het Belgische team. En de huidige coach is Carmelo Niedu, die in het verleden FC Eindhoven en ’t Knooppunt onder zijn hoede had. Jordany Martinus speelt sinds dit seizoen voor FS Gelko Hasselt. Hij stapte afgelopen zomer over van FC Eindhoven.

Nieuwe ploeg

Er zit wel muziek in dit nieuwe team

FC Marlène zag afgelopen zomer veel spelers vertrekken. Coach Anand Jagdewsing vindt dan ook dat FS Gelko Hasselt de favoriet is. “Wij hebben slechts drie spelers over van vorig jaar. We hebben dit aangevuld met jonge onervaren spelers vanuit het tweede en de jeugd. In de voorbereiding heb ik gezien dat er wel muziek zit in dit team, maar ik vraag me af of dat nu al genoeg is om Hasselt te verslaan.”

Jagdewsing, die verwacht dat Sporthal de Waardergolf goed gevuld zal zijn, kent zijn collega Niedu van FS Gelko Hasselt goed. “Zijn teams spelen erg dynamisch. Ook kiest hij vaak voor een puntspeler, een aanspeelpunt in de diepte. Vermoedelijk heeft hij daarvoor Martinus aangetrokken. Wij moeten ons daar met onze speelwijze op instellen.”

Feest bij FC Marlène vorig jaar na de winst in de bekerfinale.

Ondanks de rol van underdog vindt de coach van FC Marlène dat zijn ploeg voor de winst moet gaan. “Je hebt altijd een kans en daar moeten we voor strijden. De BeNe Cup is een mooie prijs. Het heeft nog meer allure dan de Nederlandse SuperCup, omdat je een internationale tegenstander hebt. Dat spreekt aan. Je hebt tenslotte niet altijd de kans om tegen een sterk team als Hasselt te spelen.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen