Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Strijd om landstitel zaalvoetbal nog helemaal open

KNVB Media
KNVB Media
30 mei 2017, 22:40

't Knooppunt en Hovocubo gingen tot het uiterste om de overwinning te forceren. - Foto: KNVB Media

De strijd om het landskampioenschap zaalvoetbal ligt nog altijd open. 't Knooppunt en Hovocubo speelden dinsdag in een enerverend duel met 3-3 gelijk in de minicompetitie om de titel. Als Hovocubo vrijdag wint van het al uitgeschakelde FC Eindhoven volgt er een beslissingsduel tussen Hovocubo en 't Knooppunt op Tweede Pinksterdag.

Voor de wedstrijd hadden de drie clubs die een minicompetitie spelen nog kans op de titel. Bij winst van Hovocubo kon ook FC Eindhoven nog op gelijke hoogte komen met de andere twee. Een zege van 't Knooppunt zou betekenen dat de kampioensschaal naar Amsterdam zou gaan. 

Voorsprong

Het werd dus een gelijkspel nadat Hovocubo twee keer een voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Yoshua St. Juste schoot de ploeg uit Hoorn in de eerste helft naar een 2-0 voorsprong. Daarmee leek Hovocubo op weg naar revanche voor de kansloze 2-7 thuisnederlaag. Dankzij twee goals van Zouggaghi - een voor en een na rust - kwam 't Knooppunt terug in de wedstrijd. 

Yoshua St. Juste (rood shirt) maakt een van zijn drie doelpunten voor Hovocubo.

De Amsterdammers konden niet lang genieten van de gelijke stand want St. Juste bracht Hovocubo met zijn derde goal opnieuw aan de leiding. Vanaf dat moment werd Hovocubo teruggedrongen op eigen helft. Tefvik Ceyar was er met zijn vierde opeenvolgende goal in een play-offduel verantwoordelijk voor dat 't Knooppunt de strijd om de titel weer in eigen hand kreeg. 

Beslissing

Beide ploegen hadden vervolgens de overwinning op hun schoen. Hitou schoot via een rare carambole op de paal en Mats Velseboer mocht tien seconden voor tijd een 10-meter-trap nemen voor Hovocubo maar goalie Manuel Kuijk werkte de bal met zijn grote teen naast. 

De Hovocubo-verdedigers proberen met man en macht de Belgische topschutter Amar Zouggaghi het scoren te beletten.

De strijd om het kampioenschap is met deze uitslag nog niet beslist. FC Eindhoven is uitgeschakeld. Maar Hovocubo kan vrijdag bij winst op de Eindhovenaren op gelijke hoogte komen met 't Knooppunt. Het doelsaldo is niet van belang. Dus volgt in dat geval een beslissingswedstrijd op neutraal terrein op Tweede Pinksterdag, 5 juni. 

Stand minicompetitie landskampioenschap

PositieClubPunten
1.'t Knooppunt4-7
2.Hovocubo3-4
3FC Eindhoven3-3

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen