Strijd tussen Drachtster Boys en Pernis start vrijdag

24 mei 2017, 8:22

Snel zal bekend zijn wie kampioen van Nederland wordt bij de vrouwen. - Foto: KNVB Media

In Drachten begint vrijdag de strijd bij de vrouwen om het kampioenschap zaalvoetbal van Nederland. Uit twee spannende halve finales kwamen Drachtster Boys en vv Pernis/Barcelona Soccer Schools als winnaar in de eindstrijd.

De thuisploeg won dit jaar in een spannende bekerfinale in Sporthallen Zuid de beker. Coach Symen Abe Hoekstra hoopt dat zijn ploeg dit jaar de dubbel pakt.

De Rotterdamsen wisten vorig jaar de titel binnen te slepen. De  landskampioen won dit seizoen in de competitie beide competitieduels tegen de Friezinnen. Coach Sharon Zadelhoff wil dit jaar voor de tweede keer de titel pakken.

'Best of three'

De eerste finalewedstrijd begint vrijdag 26 mei om 20.30 uur in Drachten (Snij Noordhal). De finale wordt gespeeld in een zogeheten ‘best of three’. Iedere wedstrijd heeft een winnaar. De tweede – en eventueel derde – wedstrijd is in Schiedam omdat Pernis hoger eindigde dan de tegenstander.