Drachtster Boys en VV Pernis op finalekoers

7 mei 2017, 9:38

VV Pernis heeft goede zaken gedaan in de play-offs. - Foto: KNVB Media

Drachtster Boys en VV Pernis zijn goed op weg om de finale te halen van de play-offs in de Eredivisie zaal voor vrouwen. De ploegen wonnen vrijdag in de halve finale op bezoek bij respectievelijk KTP Nieuw-Roden en FC Gelre. Vrijdag 12 mei zijn de returns.

Onder grote publieke belangstelling begonnen de vrouwen van KTP Nieuw-Roden hun duel tegen Drachtster Boys. In de eerste helft waren de gasten beter. Dit leidde in de tiende minuut tot de 0-1. Esther Toledo schoot de bal na een goede actie in het dak van het doel. Voor de rust maakte Jessie Prijs uit de draai ook de 0 – 2.

Aansluitingstreffer

Na de rust kwam de thuisploeg beter in zijn spel. Het lukte Grytsje van den Berg zelfs om de aansluitingstreffer te maken. Even hing de gelijkmaker in de lucht, maar opnieuw Toledo maakt aan alle onzekerheid een einde: 1-3.

In de andere halve finale streed FC Gelre voor een volle tribune tegen vv Pernis. De thuisploeg koos voor een defensieve speelwijze. De bezoekers hadden daardoor moeite om kansen te creëren. Een vrije trap bracht de landskampioen echter alsnog de overwinning (0-1).

Dyanne Bito maakte twee treffers voor Os Lusitanos in de strijd om promotie.

Promotie

In de strijd om promotie naar de Eredivisie deed Os Lusitanos zaterdag goede zaken. De ploeg won in eigen huis met 4-0 van Mazzelstars. Bij VIOD-Exstudiantes Zwolle ging het lang gelijkop. Uiteindelijk won de thuisploeg met 2-1. De returns zijn op vrijdag 12 mei.