Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Gelre vierde deelnemer aan play-offs zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
23 april 2017, 7:00

De vrouwen van FC Gelre plaatsten zich als laatste voor de play-offs. - Foto: KNVB Media

De vier ploegen die meedoen aan de titelstrijd in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen zijn bekend. In Wehl pakte FC Gelre de benodigde punten door winst op Pro Futsal Club. Gelre zal zich mengen in de strijd om de schaal met vv Pernis, Drachtster Boys en KTP Nieuw-Roden.

Rozemarijn Hendriks en Wieke Wassink zetten hun ploeg op 2-0, waarna PFC nog tot 2-1 terugkwam. Na de 3-1 (Judith Westervelt) kwamen de Apeldoornse vrouwen nog gelijk, maar daarna was het over. Het werd 8-3 dankzij goals van Wieke Wassing, Larissa Bijmolt, Iris Thus en Angela van Rooy (2x).

Geen verrassing

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau wist niet te verrassen tegen Drachtster Boys. In het begin nam de thuisploeg door Lotte Bijl (Reiger Boys) nog wel een voorsprong, maar via Bernou Hylkema, Marian Meijer en Jessie Prijs gingen de Friese vrouwen met een voorsprong de rust in (voor de thuisploeg scoorde Britt Buscher). Na de wissel zetten Prijs, Rianne Mulder (twee) en  Esra van der Heide hun team ruim aan de leiding. Chantal Hendriksen deed voor de gastvrouwen nog iets terug.

Avanti/Keuning Advocaten wist in de voorlaatste wedstrijd van deze competitie met 4 -1 te winnen van het een plaats lager geklasseerde Team Alkmaar/Sportstars. Voor de ploeg uit Stiens scoorden Janneke Heslinga,Christa Poelman, Si Shut Hau en Gerieke de Groot.

Drs. Vijfje grijpt net mis

Drs. Vijfje moest winnen van Zuidoost United om nog een kleine kans te houden op de vierde plek. Het werd een spannende strijd in Groningen. De studentes wisten met 3-2 te winnen. Doelpuntenmakers waren Arte Brueren, Tessa Spijker en Jose de Jonge. Maar door de winst van Gelre greep Drs. Vijfje alsnog naast de play-offs.

In Hoorn hield Hovocubo tot de wissel goed stand tegen vv Pernis/Barcelona Soccer Schools. In de pauze was het 1-2 voor de landskampioen. Na de wissel scoorde de koploper vijf keer. De ploeg uit Rotterdam start als nummer 1 de play offs tegen FC Gelre, de nummer vier.

Uitslagen

WedstrijdUitslag
Reiger Boys – Drachtster Boys3-7
FC Gelre - Pro Futsal Club8-3
Hovocubo – vv Pernis1-7
G.S.F.V. Drs. Vijfje – Zuidoost United3-2
Avanti – Team Alkmaar4-1

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen