Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

vv Pernis als nummer 1 naar play-offs Eredivisie zaal vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
2 april 2017, 12:48

vv Pernis boog een 3-1 achterstand tegen Drachtster Boys om in een 5-3 zege. - Foto: KNVB Media

vv Pernis toonde veerkracht in de topper in de eredivisie zaal vrouwen van Drachtster Boys en lijkt in vorm voor de play-offs.

Er stond nogal wat op het spel in Rotterdam, want bij een zege kon Drachtster Boys de koploper nog achterhalen. Dat is interessant want de nummer een speelt in de play-offs om het kampioenschap tegen de nummer vier, op dit moment FC Gelre.

Veerkracht

En daar zag het ook lang naar uit. Drachtster Boys schoot uit de startblokken en Jessie Prijs zette in de eerste minuut de 0-1 op het scorebord. Dat was ook de ruststand. Vlak na de pauze verdubbelde Prijs de voorsprong. vv Pernis zette aan en Suzanne Bakker maakte de aansluitingstreffer. Esra van der Heijde vergrootte de marge vervolgens weer naar twee en daarmee leek de strijd beslist. 

Maar dat was buiten de veerkracht van de landskampioen gerekend. Via goals van Dounia El Bayar, Felicia Farhad Sedighi (2) en wederom Suzanne Bakker trok vv Pernis de wedstrijd alsnog naar zich toe: 5-3. Met de zege werd ook de eerste plaats in de reguliere competitie veiliggesteld. KTP/Nieuw Roden profiteerde van het verlies van Drachtster Boys en klom dankzij een overtuigende 8-2 zege op Hovocubo naar de tweede plek. De andere clubs kwamen niet in actie.

Uitslagen 

WedstrijdUitslag
vv Pernis - Drachtster Boys5-3
KTP/Nieuw Roden - Hovocubo8-2

Stand

PositieClubPunten
1.vv Pernis19-49 *
2. KTP/Nieuw Roden18-40 *
3.Drachtster Boys17-37 *
4. FC Gelre17-33
5.Drs. Vijfje18-29
6.Zuidoost United17-27
7.Reiger Boys18-23
8.Pro Futsal Club17-19
9.Hovocubo18-18
10.Avanti/Keuning Advocaten18-8
11.Team Alkmaar/Sportstars18-1

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen