Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bekerfinales zaalvoetbal: spektakel gegarandeerd

KNVB Media
KNVB Media
16 maart 2017, 9:45

't Knooppunt won vorig jaar de KNVB Beker bij de mannen. - Foto: KNVB Media

Revanche. Wiebe Kooiker van KTP Nieuw Roden lacht. Zijn speelsters staan vrijdag 14 april tegenover Drachtster Boys in de bekerfinale van de zaalvoetbalvrouwen. “Wij zijn er op gebrand om te winnen. Zeker na de 8-3 nederlaag van afgelopen weekend.”

Die grote uitslag in het voordeel van de Friezinnen in de competitie, zegt volgens Kooiker niet zoveel over de kansen in de finale van volgende maand. “We waren iets te opportunistisch, speelden niet slim en gaven te veel ruimte weg. Een off-day van onze kant dus, waar een vlijmscherp Drachtster Boys optimaal van heeft geprofiteerd.”

Spektakel gegarandeerd

Geen wedstrijd tussen ons was saai tot nu toe. Zowel kwalitatief als qua amusementswaarde was het altijd dik in orde

Maar niet alleen vanwege die laatste nederlaag wil Nieuw Roden graag revanche nemen op de buren uit Drachten. Vorig jaar werd de ploeg van Kooiker in de halve finale uitgeschakeld door diezelfde tegenstander na een waar spektakelstuk dat na verlenging pas beslist werd. “Geen wedstrijd tussen ons was saai tot nu toe. Zowel kwalitatief als qua amusementswaarde was het altijd dik in orde. Ik reken op een mooie avond.”

Voor beide teams is de bekerfinale een uitgelezen kans om een prijs te pakken. Drachtster Boys greep vorig jaar en in 2014 net naast de prijs door in de finale ten onder te gaan tegen respectievelijk Pernis en Os Lusitanos. Niet alleen Nieuw-Roden zal dus gebrand zijn op een overwinning. Datzelfde geldt voor de dames van trainer Symen Abe Hoekstra. “De beker is de snelste weg naar een prijs”, weet Kooiker. “Wij gaan er alles aan doen om die prijs te pakken.”

FC Marlène vs. ’t Knooppunt

Bij de mannen gaat de bekerfinale tussen de zaalvoetballers van FC Marlène en ’t Knooppunt. Laatstgenoemde won dinsdag met 4-3 van Hovocubo. Het duel werd vorige maand uitgesteld doordat een aantal spelers op de avond van de wedstrijd betrokken raakte bij een aanrijding. De Eredivisie-koploper uit Amsterdam bleek dinsdag uiteindelijk te sterk voor de nummer drie van de competitie.

De vrouwen van Drachtster Boys treuren na de verloren bekerfinale van vorig jaar.

Het duel ging voorbij aan FC Marlène-trainer Anouk Roest. “We weten hoe beide ploegen spelen”, verklaarde hij zijn keuze om niet naar de wedstrijd te gaan kijken. “Vrijdag stonden we nog tegenover ’t Knooppunt in de competitie en hebben we aangetoond dat we zeker niet kansloos zijn. Sowieso is zo’n bekerfinale een wedstrijd op zich.”

Genieten

Roest kan het weten want in zijn actieve carrière speelde hij menig finale. “In het verleden telde voor mij alleen de winst. Dat is natuurlijk nu nog steeds zo, als sportman wil je immers altijd winnen, maar ik heb wel geleerd om ook te genieten van de weg er naar toe en te genieten van de dag zelf. Het blijft bijzonder om zo’n duel te mogen spelen.”

Je moet op een positieve manier omgaan met de ambiance die rondom zo’n wedstrijd hangt, er niet van schrikken

“Het is erop of eronder”, vervolgt hij. “Alleen de vorm van de dag telt. De ene speler kan daar beter mee omgaan dan de andere. Je moet op een positieve manier omgaan met de ambiance die rondom zo’n wedstrijd hangt, er niet van schrikken.” De favoriet? Roest schudt zijn hoofd. “Dat is lastig te zeggen. Ik denk dat zij misschien licht in het voordeel zijn. Maar het is een wedstrijd op zich hè. Fifty-fifty dus.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen