Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eredivisieclubs vrouwenzaalvoetbal starten coöperatie

KNVB Media
KNVB Media
14 maart 2017, 16:29

De vertegenwoordigers van de teams tijdens de oprichting van de Eredivisie in mei 2011. - Foto: KNVB Media

In het zesde jaar van de Eredivisie zaalvoetbal vrouwen hebben alle (huidige) elf Eredivisieclubs het besluit genomen een coöperatie op te richten. Zij zien een dergelijke samenwerking onder meer als middel om de Eredivisie verder te professionaliseren en de ontwikkeling van het vrouwenzaalvoetbal te stimuleren.

De coöperatie zal de belangen van de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen en haar clubs behartigen. De commerciële exploitatie van de media- en sponsorrechten zullen bij de coöperatie worden ondergebracht en er zal worden gestreefd een concept te ontwikkelen dat het interessant maakt voor partners om bij de Eredivisie betrokken te raken.

De coöperatie zal de belangen van de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen en haar clubs behartigen.

Verandering

Daarnaast hopen zij op termijn verandering te brengen in het feit dat er momenteel geen sprake is van internationale wedstrijden, er door de UEFA en de FIFA geen kampioenschappen worden georganiseerd en een nationale selectie voor Nederlandse zaalvoetbalsters ontbreekt.  Op dit moment is een werkgroep druk bezig om de statuten van de coöperatie te maken, en op 14 april a.s. willen de clubs tijdens de bekerfinale van de vrouwen het akkoord ondertekenen. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen