Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Strijd om de kop in vrouwen eredivisie zaal

KNVB Media
KNVB Media
22 februari 2017, 11:01

vv Pernis en KTP Nieuw Roden strijden om de koppositie. - Foto: KNVB Media

De twee sterkste ploegen uit de vrouwen eredivisie zaal treffen elkaar vrijdag in de Margriethal in Schiedam. Koploper vv Pernis/Barcelona Soccer Schools krijgt nummer twee KTP Nieuw Roden op bezoek.

Beide ploegen geven elkaar geen duimbreed toe dit seizoen. vv Pernis staat dan wel bovenaan in de eredivisie met 36 punten uit 14 wedstrijden. Nieuw Roden volgt op slechts 3 punten en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Beide ploegen verloren dit jaar twee keer en lijken zeker van de play-offs.

Mentale tik

Daarin wordt natuurlijk de strijd om de titel beslist. Maar het is altijd goed om een van je concurrenten een mentale tik uit te delen. vv Pernis doorbrak vorig jaar de hegemonie van OS Lusitanos en mocht na een aantal gewonnnen bekers eindelijk de schaal omhoog houden. 

De opkomst van KTP Nieuw Roden is indrukwekkend. De Drentse ploeg debuteerde in het seizoen 2015-2016 op het hoogste niveau met een plek in de play-offs. De halve finale was het eindstation, maar dat was geen incident was, zo blijkt dit jaar, waarin Nieuw Roden zich van meet af aan in de top heeft genesteld. 

Programma

DatumTijdPlaatsWedstrijd
vr 24 feb20.30Margriethal (Schiedam)vv Pernis - KTP Nieuw Roden

 

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen