Geen problemen voor topclubs in Eredivisie zaalvoetbal

12 februari 2017, 13:13

Amir Molkârai driemaal trefzeker voor Hovocubo. - Foto: KNVB Media

Eén van de grote pluspunten van zaalvoetbal: ook wordt het hele land bedekt onder een dik pak sneeuw, met een dak boven het hoofd rolt de plofbal altijd door. Geen sprake dus van afgelastingen in de Eredivisie in dit sneeuwrijke februariweekend.

Maar ook geen sprake van grote verrassingen. Van de top-vier kwam FC Marlène niet in actie, maar wonnen 't Knooppunt, Hovocuvo en FC Eindhoven allen vrij eenvoudig hun wedstrijden tegen clubs uit het rechterrijtje.

Drie goals Zouggaghi

't Knooppunt verstevigde vrijdag de koppositie met een 8-4 zege op TTP-Rotterdam. De Amsterdammers hadden geen kind aan de bezoekende Rotterdammers en liepen uit naar een 6-0 voorsprong. Pas in de laatste vijf minuten deed TPP iets terug, maar dat was veel te laat. Voor 't Knooppunt scoorden Amar Zouggaghi (3), Tevfik Ceyar (2), Jeroen de Groot (2) en Issam El Bakkali.

Ruime zege Hovocubo

International Joshua St. Juste.

Achtervolger Hovocubo maakte zaterdag geen misstap in de thuiswedstrijd tegen zvv Eindhoven. In sporthal De Opgang in Zwaag liep Hovocubo in de eerste helft snel uit naar een 4-0 voorsprong via goals van Mark van Eeuwijk, Karim Mossaoui, Dennis Selbach en Yoshua St. Juste.

Na de pauze kwam zvv Eindhoven even terug via Kamal El Hassani, maar enige illusie op meer werd door de thuisploeg snel de kop ingedrukt. Amir Molkârai was in de tweede helft de grote man met drie goals. Ook Adil Zouthane scoorde, waardoor er uiteindelijk een 8-1 eindstand op het scorebord verscheen.

Keeper Grimmelius trefzeker

De nummer vier van de ranglijst, FC Eindhoven, rekende tenslotte in eigen huis af met regerend landskampioen ASV Lebo: 8-4. De ploeg van trainer Jan Vogels had bij rust al een 6-1 voorsprong te pakken. Hoogtepunt was de goal van keeper Pieter Grimmelius die de zesde treffer maakte door een tien meter-trap te benutten. De Oranje-goalie kreeg in de tweede helft nogmaals die mogelijkheid, maar miste jammerlijk. De overige Eindhovense goals kwamen op naam van Jordany Martinus (3), Kenan Koseoglu (2), Tim van den Akker en Soufian Charraoui.