Drachtster Boys doet goede zaken in strijd om play-offs

29 januari 2017, 12:01

Belangrijke 4-1 zege van Drachtster Boys op Zuidoost United. - Foto: KNVB Media

In de Eredivisie van de zaalvoetbalvrouwen nemen de vier bovenste ploegen steeds meer afstand van hun achtervolgers. vv Pernis, KTP Nieuw Roden, Zuidoost United en Drachtster Boys hebben met het oog op de play-offs een aardig gat geslagen met de rest van het veld.

Koploper vv Pernis/Barcelona Soccer School won vrijdag vrij eenvoudig de uitwedstrijd bij Avanti/Keuning Advocaten: 1-7. De nummer twee van de ranglijst, KTP Nieuw Roden, had het in Groningen beduidend lastiger met studentenformatie Drs. Vijfje. Tot diep in de tweede helft bleven de doelpunten uit, totdat KTP Nieuw Roden zes minuten voor tijd de ban brak. Drs. Vijfje ging in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker en zette meer druk op de helft van de tegenstander, maar dat liep verkeerd af. Het werd uiteindelijk 0-3.

Boeiend affiche

Het boeiendste affiche was het duel in Friesland waar nummer vier Drachtster Boys bezoek kreeg van Zuidoost United, de nummer drie van de ranglijst. In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen, maar werd er niet gescoord waardoor er bij rust nog 0-0 op het scorebord stond.

In de tweede helft kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong door goals van Lotte Donath en Marian Meijer: 2-0. Vlak daarna scoorde Michelle Playfair namens de Amsterdamse vrouwen de aansluitingstreffer. Uiteindelijk beslisten Vera Veelers en opnieuw Donath de wedstrijd (4-1), waarmee de ploeg van Symen Abe Hoekstra een heel belangrijke zege boekte met het oog op de play-offs.

Play-offs

De vrouwen van Hovocubo en Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau schoten met hun onderlinge 1-1 gelijkspel niets op in de strijd om een plek in de play-offs. Pro Futsal Club boekte een nuttige uitzege op laagvlieger Team Alkmaar/Sportstars: 4-6.