Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

't Knooppunt maatje te groot voor debutant WSV/Shoepimp

KNVB Media
KNVB Media
29 januari 2017, 14:48

't Knooppunt-coach Carmelo Nieddu instrueert zijn keeper Manuel Kuyk. - Foto: KNVB Media

Het debuutseizoen van WSV/Shoepimp in de Eredivisie zaalvoetbal verloopt naar behoren. De ploeg uit Apeldoorn maakte het vrijdag opnieuw een topploeg flink lastig. Toch gingen de punten naar koploper 't Knooppunt: 1-3.

WSV kende een aarzelende start op het hoogste niveau. De eerste vier duels werden verloren, maar nadat eind oktober tegen HV/Veerhuys de eerste Eredivisiezege in de historie van de club kon worden bijgeschreven, waren de zenuwen verdwenen en volgden meer punten.

Hoogtepunt tot dusver was de 4-3 zege half januari op FC Eindhoven, de nummer vier van de Eredivisie. De Apeldoorners poetsten in dat duel een 1-3 achterstand weg om in de slotseconden alsnog de drie punten te pakken. Na die grootse zege was het de vraag of WSV zich ook staande kon houden tegen de twee beste ploegen van het lopende seizoen: Hovocubo en 't Knooppunt.

Geen stunt

Jamal El Ghannouti.

De eerste test eindigde in een nipte nederlaag. Nummer twee Hovocubo was vorige week met 6-5 te sterk. Vrijdag volgde de tweede toets en kreeg de ploeg van coach Anouar Tighadouini koploper 't Knooppunt op bezoek. En opnieuw boden de Apeldoorners een topploeg goed partij. Via Jordy Woertman kwamen ze in de eerste helft zelfs op voorsprong. 

Een stunt zat er ditmaal echter niet in, want 't Knooppunt stelde voor rust via Tevfik Ceyar orde op zaken en breidde in de tweede helft de score via goals van Amar Zouggaghi en Oranje-international Jamal El Ghannouti uit naar 1-3.

Uitslagen 14e speelronde

WedstrijdUitslag
ASV Lebo - GZV Watergras6-5
HV/Veerhuys - Groene Ster3-4
WSV/Shoepimp - 't Knooppunt1-3
FC Eindhoven - zvv Eindhoven3-3
FC Marlène - FCK/De Hommel4-1
TPP-Rotterdam - Hovocubo6-12

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen