Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetballers in de race voor Jeugd Olympische Spelen 2018

KNVB Media
KNVB Media
23 januari 2017, 10:35

Zaalvoetbal is een nieuw onderdeel bij de Jeugd Olympische Spelen. - Foto: KNVB Media

Nederlandse zaalvoetballers onder 17 jaar hebben de kans zich te plaatsen voor de Jeugd Olympische Spelen, die in oktober 2018 in het Argentijnse Buenos Aires worden gehouden. Maar een eenvoudige klus wordt het zeker niet. Allereerst staat er een kwalificatietoernooi in Portugal op de agenda.

Behalve tegen het gastland, spelen de Oranjezaalvoetballers tegen toplanden Italië en Spanje. In de andere twee - door de UEFA regionaal ingedeelde - groepen gaat het tussen Servië, Kazachstan, Roemenië en Rusland enerzijds en Slovenië, Hongarije, Slowakije en Oekraine anderzijds.

Twee Europese teams

Alleen de winnaars van deze toernooien plaatsen zich voor het vervolg. Vanuit het Europese continent kunnen twee landenteams deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires.

Bondscoach Max Tjaden heeft inmiddels zo’n vijftig zaalvoetbaltalenten uitgenodigd voor de eerste selectieactiviteit eind deze maand. Zaalvoetbal is een nieuw onderdeel bij de Jeugd Olympische Spelen. Het neemt de plaats in van het veldvoetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen