Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwenteams strijden om vierde plek in Eredivisie zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
18 januari 2017, 10:15

In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen is een hevige strijd om de vierde plek losgebarsten. - Foto: KNVB Media

In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen is het stuivertje wisselen op de vierde plaats. Bijna iedere week staat er iemand anders op die positie. Clubs die aan het eind van de competitie bij de eerste vier staan, plaatsen zich voor de play-offs om het landskampioenschap.

De vierde plaats wordt momenteel bezet door Drachtster Boys. De Friezinnen hebben 19 punten uit tien wedstrijden vergaard. Na vrijdag kan dat echter zomaar anders zijn. Drachtster Boys neemt het dan op tegen Drs. Vijfje. De nummer vijf van de ranglijst pakte eveneens 19 punten uit de eerste tien duels.

Pernis - FC Gelre

Ook de nummer zes van de ranglijst, FC Gelre is nog volop in de race om de vierde plaats. De Gelderse vrouwen hebben een achterstand van slechts twee punten op Drachtster Boys. Vrijdag wacht hen echter een pittige tegenstander. FC Gelre gaat op bezoek bij vv Pernis/Barcelona Soccer Schools. De koploper uit Schiedam verloor dit seizoen pas een keer.

KTP Nieuw Roden staat met 24  punten uit tien wedstrijden op de tweede plek. Het speelt thuis tegen Avanti/Keuning Advocaten, de nummer tien van de ranglijst. De eerste wedstrijd eindigde in een 3 -1 overwinning voor de Drentse vrouwen.

Team Alkmaar - Hovocubo

In Alkmaar speelt Team Alkmaar/Sportstars tegen Hovocubo. De thuisploeg verraste vorige week bijna tegen Zuidoost United.  Het team van Calvin Timmer zal het de bezoekers moeilijk proberen te maken. De ploeg uit Hoorn  staat op de achtste plek met 11 punten uit tien duels. Afgelopen periode werd bekend dat Dick van Stralen is toegetreden tot de technische staf.

Zuidoost United gaat op bezoek bij Pro Futsal Club. De Apeldoorners zijn een lastig te bespelen ploeg en kunnen het Zuidoost United moeilijk maken. De Amsterdamse vrouwen staan op de derde plek met 24 punten uit elf wedstrijden.  Beide ploegen willen aanvallen dus voor het publiek is het genieten.

DatumWedstrijdLocatie
Vrijdag 20 januari, 19.45 uurPro Futsal Club - Zuidoost UnitedMheenpark, Apeldoorn
Vrijdag 20 januari, 20.30 uurvv Pernis/Barcelona Soccer Schools - FC GelreMargriethal, Schiedam
Vrijdag 20 januari, 20.40 uurTeam Alkmaar/Sportstars - HovocuboDe Meent, Alkmaar
Vrijdag 20 januari, 21.15 uurKTP Nieuw Roden - Avanti/Keuning AdvocatenSportcentrum, Leek
Vrijdag 20 januari, 21.30 uurDrachtster Boys - G.S.F.V. Drs. VijfjeSnij Noordhal, Drachten

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen